Bekritiseerde ADO-directeur velt oordeel over Kuyt

Foto: Bekritiseerde ADO-directeur velt oordeel over Kuyt

DO Den Haag is niet voornemens om Dirk Kuyt te ontslaan. Dat benadrukt algemeen directeur Edwin Reijntjes, die net als de hoofdtrainer zelf ook niet van plan is om op te stappen.

ADO had promotie als doel gesteld voor dit seizoen, maar staat bij het ingaan van de WK-break slechts zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. Kuyt ligt al langer onder vuur in Den Haag en recentelijk is ook de kritiek op Reijntjes fors toegenomen. De directeur is in De Telegraaf glashelder: “Ik loop zelf niet weg. Het kan altijd zijn dat de Amerikaanse aandeelhouder zegt: we zijn klaar met jou, Reintjes. Dan kan ik ontslagen worden.”

“Het is de bedoeling dat ik pas aan het einde van het seizoen vertrek”, benadrukt Reijntjes.”We nemen nu tijdens de winterstop de tijd om de juiste beslissingen te nemen rond de staf en de spelers. We gaan kijken hoe we de staf opnieuw gaan inrichten, zodat we na de winterstop wél prestaties kunnen neerzetten. Dat is in principe ook met Dirk ja.”

De ADO-directeur erkent dat de verwachtingen ‘gigantisch’ zijn. “Het komt er vooralsnog niet uit en dat is pijnlijk. Dan raken mensen gefrustreerd en komen de emoties los.” Toch wil Reijntjes niets weten van een harde maatregel, dus ook Kuyt lijkt veilig. “We hebben Dirk vijf maanden geleden aangenomen omdat we in hem en zijn staf geloven. En dat doen we nog steeds, ook al zien we dat er iets moet gebeuren. Hij is een echte professional. Maar natuurlijk denkt Dirk bij momenten ook: waar ben ik aan begonnen? Een trainer moet resultaten leveren en dat gebeurt nog niet.”

Nederland wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie