‘Bayern München pijnigt Borussia Dortmund opnieuw’

Foto: ‘Bayern München pijnigt Borussia Dortmund opnieuw’

Raphaël Guerreiro maakt hoogstwaarschijnlijk een gevoelige overstap. De vleugelverdediger van Borussia Dortmund vertrekt namelijk transfervrij en gaat een avontuur aan bij concurrent Bayern München.

Seizoenen in Dortmund

De voetballer begon zijn loopbaan bij SM Caen, waarna hij in 2013 voor 2,5 miljoen euro de overstap maakte naar FC Lorient. Bij de laatste Franse club kwam hij drie seizoenen in actie, om vervolgens naar Borussia Dortmund te transfereren. De Duitsers legden destijds 12 miljoen euro op tafel om hem binnen te halen.

Het bleek een succes te zijn, want sinds 2016 speelde hij 224 officiële wedstrijden voor de club. In die periode slaagde hij erin om 40 doelpunten op zijn naam te zetten en voor 50 assists te zorgen. Dit voetbaljaar stond hij 26 keer in het basisteam en viel hij eenmaal in, waarin hij goed was voor 4 treffers en 12 assists.

Guerreiro naar Bayern München

Hoewel Borussia Dortmund tevreden was over zijn functioneren, raakt de club hem alsnog kwijt. Guerreiro beschikt namelijk over een aflopend contract en heeft ervoor gekozen om te vertrekken. Volgens zowel Fabrizio Romano als BILD is hij inmiddels persoonlijk akkoord met Bayern München en zal hij bij de club volgende week een keuring ondergaan.

Guerreiro tekent naar verluidt een contract voor drie seizoenen bij Bayern München, dat afgelopen seizoen nog de landstitel pakte ten koste van Borussia Dortmund. De laatste club stond voorafgaand aan de laatste speelronde 2 punten voor, maar slaagde er niet in om het slotduel winnend af te sluiten.

Pakt Borussia Dortmund binnen drie jaar de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie