‘Battle of the Buffet’ blijft Van Nistelrooy achtervolgen

Foto: ‘Battle of the Buffet’ blijft Van Nistelrooy achtervolgen

Ruud van Nistelrooy beleefde als speler van Manchester United mooie tijden als speler. De trainer van PSV keert voor het Europa League-duel tegen Arsenal terug in het land waar hij als spits fijne herinneringen aan bewaard. Toch blijft één moment de voormalig spits nog steeds achtervolgen.

Doordat Van Nistelrooy een penalty miste tegen Arsenal, werd het team van destijds trainer Arsène Wenger ongeslagen kampioen van Arsenal. De bierdouches van tegenwoordig zijn ook oud nieuws voor de trainer van PSV, die als United-speler ervoor zorgde dat Arsenal-fans pizza gooiden en het jasje van Sir Alex Ferguson besmeurden.

Nu Van Nistelrooy weer voet heeft gezet in Engeland, worden die herinneringen weer opgehaald. “Het is allemaal zo lang geleden. Jarrad was in die tijd net 1”, zei Van Nistelrooy, verwijzend naar de speler die naast hem zat: Jarret Branthwaite. “Maar het is ook wel mooi dat dit soort momenten in het geheugen zijn blijven hangen.”

De PSV-trainer begrijpt dat die momenten nu weer ter sprake komen. “Ik snap wel dat de herinneringen omhoog komen nu ik terug kom bij Arsenal. En dan speciaal de herinneringen aan die beroemde, beter gezegd beruchte, wedstrijden.”

Van Nistelrooy heeft nog altijd warme herinneringen aan zijn tijd in Engeland. “Voor mij is het onderdeel van een geweldige periode van vijf jaar in Engeland, waaraan ik ook heel andere herinneringen heb. Toen waren de spanningen groot, maar als je nu spelers uit die tijd tegenkomt, dan kun je er samen op terugkijken en er over lachen.”

De PSV-trainer verwacht daarom geen fluitconcert in het Emirates Stadium. “Ik verwacht dat ik bij de wedstrijd warm word onthaald, want ik heb ze dat seizoen door het missen van die penalty onoverwinnelijk gehouden

Heeft PSV een kans tegen Arsenal?

  • Ja, ze gaan winnen
  • Ja, maar maximaal gelijkspel
  • Nope, Arsenal wint
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie