Barça pas in verlenging langs derdeklasser in knotsgek duel

Foto: Barça pas in verlenging langs derdeklasser in knotsgek duel

FC Barcelona heeft met de grootst mogelijke moeite derdeklasser Intercity van zich afgeschud. In het duel om het Spaanse bekertoernooi kwam Barça drie keer op voorsprong, maar de underdog rechtte telkens de rug. De genadeslag volgde in de verlenging.

Barcelona hervatte het seizoen op oudejaarsdag met een teleurstellend gelijkspel tegen Espanyol. Woensdag wachtte het duel in de Copa del Rey op bezoek bij Intercity. Voor Memphis Depay eindelijk weer een moment om zich vanaf het begin te laten zien. Hij kreeg zijn eerste basisplaats sinds september, daarna volgde een lange blessureperiode. Trainer Xavi gaf een aantal vaste reserves een kans, al waren alleen Pablo Torre en Iñaki Peña echt opvallende namen. Frenkie de Jong bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Barça leek zich op te maken voor een zorgeloze avond: al na vier minuten stond er openingstreffer op het scorebord. Verdediger Ronald Araujo was hiervoor verantwoordelijk. Memphis verdubbelde bijna de marge. Zijn vrije trap werd van richting veranderd, maar eindigde vervolgens op de lat. De 0-1 bleef lang staan, waarna Intercity na een uur spelen prompt langszij kwam. Voormalig jeugdspeler van Barcelona, Oriol Soldevila, scoorde vanuit een hoekschop. De Blaugrana schrok wakker en maakte zeven minuten later de 1-2. Ousmane Dembélé produceerde de treffer middels een handig wippertje.

Intercity komt telkens terug

De slordigheid bleef in het spel van Barça, waar de underdog even later weer van kon profiteren. Wederom was Soldevila de gevierde man, hij kwam bij de tweede paal voor Jordi Alba: 2-2. Xavi greep in door Memphis naar de kant te halen voor Ansu Fati. Drie minuten na de gelijkmaker was het de Spaanse grootmacht, die voor de derde keer op voorsprong kwam. Alba maakte zijn fout goed met een lage voorzet op Raphinha, die de 2-3 kon binnenlopen. Wéér kon de ploeg uit Barcelona de marge van één niet vasthouden, wat Xavi ongetwijfeld zorgen zal baren. In de 86ste minuut vierde Soldevila zijn hattrick, hij profiteerde van een fout van Marcos Alonso.

Verlenging nodig in Alicante

Het publiek genoot in Alicante van de vechtlust van Intercity, dat er zowaar een verlenging uitsleepte. De gastheren moesten vooral tegenhouden, en kregen tegen het eind van de eerste helft de vierde treffer tegen. Na voorbereidend werk van Raphinha schoot Ansu Fati raak, al werd de inzet nog getoucheerd. In het restant van de wedstrijd kon Intercity geen vuist meer maken, en miste Barça nog de nodige kansen op de 3-5. De koploper van LaLiga komt met de schrik vrij en schaart zich bij de laatste zestien ploeg in het bekertoernooi.

Scoreverloop: 0-1 (4′) R.Araujo, 1-1 (59′) O.Soldevila, 1-2 (66′) O.Dembélé, 2-2 (74′) O.Soldevila, 2-3 (77′) Raphinha, 3-3 (86′) O.Soldevila, 3-4 (103′) A.Fati

Maak je je zorgen om Barça?

  • Ja, twee hele slechte wedstrijden
  • Nee hoor
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie