EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Barça is overtuigd en wil peperdure smaakmaker langer binden’

Foto: ‘Barça is overtuigd en wil peperdure smaakmaker langer binden’

João Félix heeft niet lang nodig gehad om FC Barcelona te overtuigen van zijn kunnen. De Catalanen huren de Portugese creatieveling dit seizoen van Atlético Madrid, maar de clubleiding kijkt naar verluidt al naar een permanent verblijf.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Félix valt al goed in de smaak bij Barcelona

De financiële problemen zijn bij Barça zeker niet opgelost, ondanks de nettowinst van driehonderd miljoen euro. Via een boekhoudkundig trucje kon de topclub Félix afgelopen zomer binnenhalen via een huurdeal. De international ging akkoord met een laag jaarsalaris bij de Blaugrana van ‘slechts’ vier ton. Nu het er financieel weer wat beter uitziet voor Barcelona zou dit zijn opgevijzeld naar vier miljoen euro. Dat is nog steeds maar de helft van wat de aanvaller opstreek bij Atlético.

De 23-jarige dribbelaar toonde zich bedrijving in de beginperiode bij zijn nieuwe club. In de eerste acht duels was hij goed voor drie treffers en drie assists. Félix erkende dat Barcelona sinds de jonge jaren al zijn droomclub is, andersom is het bestuur erg blij met de Portugese aanwinst. Volgens Sport kijkt men al naar de mogelijkheden om Félix langer aan de club te binden.

Voorstel in beraad

Sport claimt een anonieme bron binnen de club te hebben gesproken over Félix. “We hebben een heel seizoen om een voorstel te doen waarmee we Félix kunnen behouden. We zijn erg blij met zijn prestaties en hij is populair in alle geledingen van de club.”

Desondanks kan het financiële plaatje nog wel een struikelblok vormen rond de rechtspoot die het liefst links in de aanval speelt. Atlético kocht het wonderkind in de zomer van 2019 voor liefst 127,2 miljoen euro van Benfica. De hoofdstedelingen hebben als doel zo min mogelijk verlies te leiden op Félix, die nog tot medio 2029 vastligt in Madrid. Momenteel zou ligt zijn marktwaarde volgens Transfermarkt op 50 miljoen euro.

Realistisch om Félix te kopen?

  • Jawel
  • Nee, Atlético gaat hoog in de boom zitten
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie