AZ verliest in Birmingham, Conference League-exit dichtbij

Foto: AZ verliest in Birmingham, Conference League-exit dichtbij

Op donderdag leed AZ weer een nederlaag tegen Aston Villa in de Conference League. Hoewel de Alkmaarders op weg leken naar een verrassing, werden ze uiteindelijk met 2-1 verslagen en lijkt het erop dat de kans op overwintering in Europa verkeken is.

Onterechte hoekschop doet Alkmaarders de das om

Na het afkeuren van een doelpunt van Vangelis Pavlidis in de eerste helft, kon de topscorer na rust wel juichen met een doelpunt: 0-1. Hiermee leek een verrassing in de maak voor AZ, dat slechts twee weken geleden nog met 1-4 van Villa verloor. Niets bleek minder waar, aangezien de Engelsen de overwinning uiteindelijk opeisten. Diego Carlos zorgde voor de gelijkmaker, gevolgd door de winnende treffer van Ollie Watkins. Die gelijkmaker viel overigens op een frappante manier: de corner waaruit het doelpunt viel, was volledig onterecht.

Met nog twee wedstrijden te spelen heeft AZ nu zes punten minder dan zowel Villa als Legia Warschau. Als die twee teams gelijkspelen in de volgende ronde, zullen ze allebei doorgaan en eindigt het avontuur voor zowel AZ als Zrinjski Mostar.

Pavlidis weer trefzeker

In de derde minuut van de wedstrijd leek AZ al op achterstand te komen. Clément Lenglet kopte eenvoudig binnen, maar de VAR-beelden wezen uit dat hij buitenspel stond.

Villa was overduidelijk de sterkere ploeg, hoewel AZ rustig aan iets assertiever werd. Dit resulteerde in gevaarlijke momenten van Pavlidis, die onder andere een verrassende poging van afstand waagde. Vlak voor rust werd een doelpunt van de spits (na een fraaie aanval) terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na rust bleef Villa dominant, maar uit het niets was daar de openingstreffer van AZ. Pavlidis, die kort daarvoor ook al gevaarlijk was geweest, rondde koelbloedig af na een prachtige pass van Riechedly Bazoer.

Ongeveer tien minuten later stond het echter weer gelijk, zij het dat de manier waarop discutabel was. Villa kreeg onterecht een hoekschop, waaruit Diego Carlos met het hoofd scoorde. De druk van de thuisploeg hield aan, wat uiteindelijk resulteerde in de 2-1 van Watkins, die fraai met het hoofd raak kopte.

AZ is donderdagavond bestolen van een punt (of meer)

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie