AZ vergroot druk op Ajax met ruime zege op RKC

Foto: AZ vergroot druk op Ajax met ruime zege op RKC

AZ werd na twee opeenvolgende nederlagen door menigeen alweer afgeschreven voor de titel, maar na de zeperd van Ajax in Groningen zijn de Alkmaarders weer helemaal terug. Sterker nog: de formatie van trainer Arne Slot is langszij gekomen op de ranglijst dankzij een 4-0 zege op hekkensluiter RKC Waalwijk.

AZ begon prima met mogelijkheden voor Oussama Idrissi (net naast) en Teun Koopmeiners (vrije trap in de muur op kansrijke plek). Gek genoeg was het daarna RKC dat écht dreigend werd. Emil Hansson zag zijn inzet maar net naast de verkeerde kant van de paal hobbelen, Tijani Reijnders stuitte op doelman Marco Bizot en Hansson zorgde voor nóg een gevaarlijke inzet namens de hekkensluiter.

In Amsterdam zal wellicht zijn gehoopt op een verrassende misstap van AZ, maar tegen de verhouding in nam de thuisclub alsnog de leiding. Idrissi kapte een RKC-speler uit en mikte de bal in de korte hoek naast de verbouwereerde Etiënne Vaessen. Diezelfde doelman wist de buitenspeler van een tweede goal af te houden, maar Myron Boadu maakte er nog voor rust 2-0 van op aangeven van Jonas Svensson.

AZ had in de tweede helft nog weinig te duchten van RKC, al liet Richard van der Venne nog een prima schietkans onbenut. AZ trof daarentegen wel doel, en hoe! Idrissi zorgde deze avond voor wisselende emoties met zijn pogingen, maar in de 51ste minuut kreeg hij alle fans van AZ op de banken door de bal volstrekt onhoudbaar in de kruising te jagen.

Met een van richting veranderd schot bepaalde Calvin Stengs de eindstand op 4-0. AZ komt daardoor naast Ajax op de ranglijst, dat nog wel een beter doelsaldo heeft én een duel tegoed (PSV-thuis).

Scoreverloop: 1-0 (29′) Oussama Idrissi, 2-0 (36′) Myron Boadu, 3-0 (51′) Oussama Idrissi, 4-0 (65′) Calvin Stengs

Wie pakt de titel?

  • Ajax
  • AZ
  • Een andere club
263+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie