‘AZ-sterspeler heeft schijt aan de hele wereld’

Foto: ‘AZ-sterspeler heeft schijt aan de hele wereld’

Jesper Karlsson is dit seizoen dé grote man bij AZ en dat maakt de Zweedse buitenspeler waar ook. Gisteren was hij belangrijk voor de Alkmaarders door twee strafschoppen tegen de touwen te schieten tegen Feyenoord, waardoor er met 2-1 werd gewonnen.

Het spreekt voor zich dat De Telegraaf-rapporteur Kees Kist een plekje voor hem ingeruimd heeft in zijn Elftal van de Week: “Jesper Karlsson van AZ is de linksbuiten. Die is stoïcijns, heeft schijt aan de hele wereld. Hij stopt af en toe een balletje met de hak, wat onnozele dingen, maar dat maakt het wel leuk om naar te kijken. Als hij aan de bal komt, moeten verdedigers echt oppassen. Hij stuurt je alle kanten op en daar kun je stapelgek van worden. Als je na de eerste, ook een tweede penalty tegen Feyenoord op deze wijze scoort, dan heb je wel karakter in je donder.”

De Wit en Hatzidiakos

De aanvaller is niet de enige AZ’er in het team van Kist: “Dani de Wit van AZ vond ik één van de besten van het veld tegen Feyenoord. Hij heeft zoveel werklust, zit overal tussen, pakt overal zijn duels. Hij is heel bepalend voor het middenveld van AZ. Hij was het symbool voor het AZ tegen Feyenoord en vooral voor de manier waarop de ploeg de tweede helft standhield. Hij zweept de boel op, geeft energie.”

Bovendien staat Pantelis Hatzidiakos centraal achterin: “Ik heb hem wel eens mindere wedstrijden zien spelen, maar hij is de laatste tijd erg goed. Erg zeker ook in de dingen die hij doet. Of het nu om opruimen gaat of zijn passes. Doekhi en Oroz waren ook erg goed bij Vitesse, maar dit was echt een topduel.”

Verdien 2.60 keer je inleg als AZ bij Bodö/Glimt wint!

Ben jij onder de indruk van Karlsson?

  • Ik wel
  • Ik niet
100+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie