Atlético Madrid haalt uit in Feyenoord-groep

Atlético Madrid heeft dinsdagavond een duidelijk signaal afgegeven in Groep E van de Champions League. De Spaanse topclub had geen enkele moeite met het Schotse Celtic: 6-0.

Tiental Celtic krijgt pak slaag

Gevoelsmatig was de wedstrijd na ruim twintig minuten al beslist. Atlético Madrid leidde op dat moment weliswaar ‘slechts’ met 1-0 dankzij een treffer van Antoine Griezmann, maar Celtic-aanvaller Daizen Maeda bracht zijn eigen team in nog grotere moeilijkheden door een rode kaart te pakken. Met tien man stond de formatie uit Glasgow voor een schier onmogelijke opgave in de Spaanse hoofdstad.

Celtic dacht de rust te halen met een minimale achterstand, maar vlak voor rust viel de 2-0 dan toch door toedoen van Álvaro Morata. De spits van het Spaanse team gaf Atlético Madrid daarmee de mogelijkheid om na rust uit te lopen naar een grote overwinning. Griezmann en Morata scoorden in de tweede helft nogmaals, waar Samuel Lino en Saúl Níguez zich eveneens trefzeker toonden.

Met acht punten doet Atlético goede zaken in Groep E van de Champions League. Celtic blijft op één punt steken en heeft een wonder nodig om nog te overwinteren in Europa.

Scoreverloop: 1-0 (6′) A. Griezmann, 2-0 (45′) Á. Morata, 3-0 (60′) A. Griezmann, 4-0 (66′) S. Lino, 5-0 (76′) Á. Morata, 6-0 (85′) S. Níguez