Arsenal bezorgt United dreun in titelstrijd

Arsenal heeft de Premier League-topper tegen Manchester United zondagavond gewonnen. In de slotfase viel de verdiende 3-2 voor The Gunners.

Met Wout Weghorst als aanvalsleider had United het lastig in de beginfase. Arsenal nam het heft in handen, maar de openingstreffer viel in de zeventiende minuut aan de andere kant. Bruno Fernandes bediende teamgenoot Marcus Rashford, die zijn bloedvorm onderstreepte met een machtige uithaal. Doelman Aaron Ramsdale had niets in te brengen: 0-1.

Arsenal ging op zoek naar de gelijkmaker en zeven minuten na de treffer van Rashford werd de nummer één van de Premier League hiervoor beloond. Eddie Nketiah bracht de Londenaren weer langszij: 1-1. In het vervolg van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Dat was deels te danken aan Ramsdale, die ditmaal wel een reactie in huis had op de inzet van Scott McTominay.

In de tweede helft nam Arsenal de leiding. Bukayo Saka passeerde doelman David de Gea met een imposante uithaal, maar ook de thuisploeg slaagde er niet lang in om de voorsprong te behouden. Ramsdale reageerde niet overtuigend op een hoekschop van United en daardoor werd oud-Ajacied Lisandro Martínez in staat gesteld om de 2-2 binnen te koppen.

Arsenal grijpt de macht alsnog

Na de 2-2 maakte Arsenal de meeste aanspraak op de winnende treffer. Meermaals verscheen een speler van de koploper in kansrijke positie, maar de winnende treffer bleef uit. Saka had daarbij de pech dat een nieuwe uithaal via Eriksen op de paal eindigde. Ook Nketiah werd van een tweede treffer afgehouden dankzij een puike redding van De Gea.

In de slotfase viel de goal alsnog voor Arsenal. Nketiah tikte de 3-2 tegen de touwen, waardoor de manschappen van Mikel Arteta opnieuw een grote slag slaan in de titelrace.

Scoreverloop: 0-1 (17′) M. Rashford, 1-1 (24′) E. Nketiah, 2-1 (53′) B. Saka), 2-2 (59′) L. Martínez, 3-2 (90′) E. Nketiah