Arne Slot: ‘Dit is geen gestolen koppositie’

Foto: Arne Slot: ‘Dit is geen gestolen koppositie’

Feyenoord is de winterkampioen van de Eredivisie! Althans, de Rotterdammers staan eerste na de eerste ‘seizoenshelft’. Volgens oefenmeester Arne Slot hoort dat woord echter wel tussen aanhalingstekens, omdat er slechts veertien duels gespeeld zijn.

Na het duel met Excelsior (5-1) zegt de coach tegen ESPN: “Het is niet halverwege het seizoen natuurlijk, maar na veertien wedstrijden. Maar we staan op een mooi puntenaantal na veertien duels. Ik denk niet dat we een wedstrijd kunnen aanhalen waarin we minder waren dan de tegenstander. Misschien in Eindhoven dan, je kan zeggen dat PSV die wedstrijd verdiend heeft gewonnen. Maar van de overige wedstrijden in de competitie waren we niet minder dan de tegenstander. Dit is dus geen gestolen koppositie, maar het is veel te vroeg om alleen maar naar de ranglijst te kijken.”

Orkun Kökcü speelde een goede partij tegen Excelsior, want hij maakte twee goals: “Hij heeft hier jarenlang hard voor gewerkt, zijn scorend vermogen komt nu ook naar voren. Hij wordt ouder en gaat dus steeds beter spelen en belangrijk: hij speelt in een goed elftal.”

Slot verwacht dan ook veel van zijn aanvoerder: “Hij is jong, maar heeft al veel wedstrijden gespeeld, ook op Europees niveau. Hij kan het tempo van de wedstrijd steeds beter aan. Het is bijzonder als je kijkt naar hoe zijn voorbereiding eruit heeft gezien.”

Privésfeer

Kökcü was aan het begin van het seizoen niet topfit en daar doet hij zelf over uit de doeken: “Ik heb een heel moeilijke voorbereiding gehad, ook in de privésfeer. Het was rommelig en ik was er niet altijd bij in het begin. Maar in de loop van het seizoen werd het rustiger in mijn hoofd. Het was lastig, daarna probeer je alles van je af te zetten. Alleen de trainer en mensen om me heen wisten wat er speelde. Ik ben blij dat ik er overheen ben en dat ik me weer kan focussen op voetbal.”

Wint Kökcüs Turkije van Schotland?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gestolen koppositie?

  • Absoluut niet
  • Vind ik eigenlijk wel…
476+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie