Angstgegner AZ is PSV opnieuw de baas

Foto: Angstgegner AZ is PSV opnieuw de baas

AZ heeft op zaterdagavond voor een verrassinkje gezorgd door van PSV te winnen in het Philips Stadion. De Alkmaarders zegevierden met het kleinst mogelijke verschil: in de eerste helft maakte Vangelis Pavlidis er 0-1 van en daar hadden de Eindhovenaren niet van terug.

AZ bewees in de afgelopen jaren een ware angstgegner te zijn voor PSV: in het seizoen 2019-2020 wonnen de Alkmaarders met 0-4 in het Philips Stadion, een jaartje later werd het 1-3 en weer een jaartje later (vorig seizoen dus) 1-2.

In de lichtstad van Nederland was men gewaarschuwd en kregen ze eerder op zaterdagavond een extra stimulans om honderd procent te geven. De 3-3 van Ajax bij FC Emmen betekende immers dat de koppositie in de Eredivisie binnen handbereik was.

Desondanks kende PSV een valse start: na een foute terugspeelbal van Joey Veerman op André Ramalho kon Vangelis Pavlidis het duel aangaan met doelverdediger Walter Benítez, die hij klopte met een vernuftig boogballetje.

Achtervolging

De ploeg van oefenmeester Ruud van Nistelrooy moest dus in achtervolging en kreeg in de eerste helft best een aantal kansen. Cody Gakpo kopte bijvoorbeeld voorlangs en Philipp Max was dicht bij een goal, maar zijn poging werd voor de lijn onschadelijk gemaakt door Sam Beukema. Érick Gutiérrez raakte vervolgens de paal met een kopbal, maar ook aan de andere kant van het veld waren er mogelijkheden én werd het aluminium geraakt: Tijjani Reijnders knalde de bal tegen de lat.

Na de pauze werd het steeds meer eenrichtingsverkeer, maar de bal wilde er maar niet in voor PSV. In de slotfase kwam AZ er al helemaal niet aan te pas, maar de Alkmaarders verdedigden met man en macht en trokken de drie punten over de streep. Feyenoord, dat het morgen tegen Excelsior opneemt, spint daar garen bij.

Scoreverloop: 0-1 (17′) V. Pavlidis

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie