André Onana ontvlucht WK en Qatar

Foto: André Onana ontvlucht WK en Qatar

André Onana stond vandaag niet in het doel bij Kameroen, dat het opnam tegen Servië op het wereldkampioenschap (3-3). Voorafgaand aan dat duel vond er een botsing plaats tussen de oud-Ajacied en Rigobert Song, waarna de goalie metéén de benen nam.

Na afloop van de wedstrijd tegen Servië gaf Song tekst en uitleg over de verwijdering van Onana: “We zijn hier bezig aan een zwaar toernooi en ik weet wat ik als bondscoach moet doen. Dat is ervoor zorgen dat het team boven het individu staat. We strijden hier met 26 spelers op dit WK en samen moeten we discipline en respect tonen. We zijn hier om ons te bewijzen. Onana is een geweldige keeper, maar we focussen ons op het team.”

De bondscoach bevestigde dat de doelverdediger het WK verlaten heeft: “Ik vroeg hem nog om te wachten, om te zien of hij nog kon terugkeren. Hij moet zich aan de regels houden. Als hij dat doet, kan hij wellicht nog terugkeren. Hij wilde weg, dat hebben we geaccepteerd. Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze beslissing op me.”

Teamdiscipline

“Je moet je houden aan de teamdiscipline, dat geldt voor iedereen”, vervolgde hij. “Kan je dat niet, dan moet je opzij stappen en je verantwoordelijkheid nemen. Je moet voldoen aan dat wat we van het team eisen. Het team is belangrijker dan het individu. De keeperspositie is erg belangrijk, maar we zijn hier als team bezig.”

Kameroen kwam met 1-3 achter tegen Servië, maar vocht zich terug tot 3-3: “Ik heb de spelers een compliment gegeven voor de comeback. We moeten leren van deze wedstrijd. Ik denk echt dat we beter kunnen dan we vandaag hebben laten zien, maar we worden beter. We hebben jonge spelers, die tijd nodig hebben, al is die tijd er tijdens het WK eigenlijk niet.”

Had jij dit wel verwacht van Onana?

  • Ik zeker
  • Ik niet
720+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie