Anderlecht haalde Nederlander al na overtuigende warming-up

Foto: Anderlecht haalde Nederlander al na overtuigende warming-up

Bart Verbruggen had in 2020 weinig tijd nodig om Anderlecht te overtuigen om hem te halen. Voormalig scout Frank Boeckx was tijdens de warming-up van de doelman al overtuigd.

Verbruggen maakte direct indruk

Op zoek naar een nieuwe doelman kwam Anderlecht drie jaar geleden uit in Breda. Boeckx werd naar NAC gestuurd om Verbruggen te bekijken. Hij moest zijn verdikt over de destijds 17-jarige sluitpost doorbrieven naar voorzitter Peter Verbeke.

“Mijn bericht naar Peter om ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen was in de opwarming al geschreven”, zegt Boeckx in de voetbalpodcast MidMid. “Ik hoefde de wedstrijd eigenlijk al niet meer te zien. In de warming-up zag ik direct: hier staat iets.”

“Er stond een persoonlijkheid”

“Een keeper heeft veel meer werk in een opwarming dan in een wedstrijd. Hij was technisch en er stond een persoonlijkheid. Er was geen keeperstrainer bij, dat vond ik iets heel belangrijk. Hij gaf zichzelf de opwarming en was scherp en geconcentreerd. Dan denk je: hij kan een leider zijn, want hij moet het voor zichzelf regelen en doet dat” besloot de voormalig scout.

Verbruggen werd in de zomer van 2020 naar Brussel gehaald. Dit seizoen kreeg hij gaandeweg de kans als nummer één bij Anderlechy en greep die met beide handen. De keeper maakte veel indruk en werd recent ook door Ronald Koeman bij Oranje gehaald.

Wordt Genk kampioen van België?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan je dat al zeggen na een warming-up?

  • Jawel hoor
  • Nee, tuurlijk niet
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie