Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Verbruggen op zijn hoede tijdens keepersstrijd Oranje: “Dan ga je domme keuzes maken”

Foto: Verbruggen op zijn hoede tijdens keepersstrijd Oranje: “Dan ga je domme keuzes maken”

Bart Verbruggen probeert het hoofd koel te houden in de keepersstrijd bij het Nederlands elftal. De sluitpost van Brighton & Hove Albion wil zich laten gelden bij Oranje, maar zeker niet op een geforceerde manier.

Bart Verbruggen zit in felle keepersstrijd met Mark Flekken bij Oranje richting EK

Het lijkt tussen Verbruggen en Mark Flekken te gaan wie er op het EK mag keepen. In een interview met Voetbal International wordt eerstgenoemde gevraagd of er een soort ‘examengevoel’ ontstaat. “Je kunt niet een wedstrijd ingaan met de gedachte dat je tien reddingen gaat maken om jezelf te laten zien”, aldus Verbruggen. “Dat is een verkeerde mindset. Je moet jezelf niet willen over-bewijzen. Dan ga je domme keuzes maken. Ik ga wél iedere wedstrijd in met de overtuiging om te laten zien hoe goed ik ben. De kansen die je krijgt moet je zien te pakken.”

Een zoektocht?

Afgelopen interlandperiode kregen zowel Verbruggen als Flekken één wedstrijd de kans. Beide keepers maakten een goede indruk. “Ik ken de situatie en ik weet dat de keuze nog niet is gemaakt. Na elke interland analyseer ik met de keeperstrainer wat er goed is gegaan en wat er beter moet. Een zoektocht wil ik het niet noemen, maar je bent altijd bezig met je ontwikkeling. Elke wedstrijd levert momenten op waarvan je kunt leren. Dat is een proces dat door je hele carrière heenloopt.”

Verbruggen probeert de keepersstrijd met Flekken nuchter te bekijken “Uiteindelijk is het de coach die bepaalt of het goed genoeg is wat je hebt laten zien. We moeten afwachten. Tegen mij is in elk geval nog niet gezegd wie er op het EK gaat keepen”, stelt Verbruggen, die in een ‘goede periode’ zit bij Brighton en Oranje. “Daarop ga ik verder bouwen. En dan zien we wel waar het schip strandt.”

Zou je Verbruggen verkiezen boven Flekken?

  • Zeker
  • Ik niet
  • Too close to call
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie