‘Als het goed is wíl Ajax Overmars helemaal niet terug’

Foto: ‘Als het goed is wíl Ajax Overmars helemaal niet terug’

Nu het bij Ajax (ook) op technisch gebied slecht gaat, klinkt de roep om het terughalen van Marc Overmars steeds luider. Ook al werd hij enkele maanden terug nog weggestuurd wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Journalist Menno Pot denkt er het zijne van.

“Iemand die ongevraagd dickpics aan vrouwelijke collega’s stuurt, moet natuurlijk ontslagen worden, maar levenslang ‘gecanceld’? Nee, dat ook weer niet. Dat eisen de slachtoffers en de ex-werkgever van Overmars ook helemaal niet”, begint Pot zijn relaas, via Twitter. “Maar om dan maar, zoals Keje Molenaar deed, in de media te verkondigen dat het mogelijk zou moeten zijn om hem in functie te laten terugkeren, minder dan een jaar na dato, terwijl het interne onderzoek naar de veiligheid op de werkvloer nog loopt en de slachtoffers dagelijks naar hun werk komen in afwachting van Ajax’ verbeteringsplan… dat is wel weer het andere uiterste.”

“Nee. Natúúrlijk kan dat niet. En dat wíl je ook niet, als club, als het goed is”, vervolgt de journalist van De Volkskrant en Het Parool. “De club is nog volop aan zet, volop bezig met het naar behoren afwikkelen van de kwestie. Overmars, ondertussen, heeft op geen enkel moment blijk gegeven van werkelijke zelfreflectie of schuldbesef. Hij tekende zes weken na de affaire bij Antwerp FC. Zijn commentaar: ‘Ik wil graag verder’ – en dat was het dan. Het getuigt op zijn zachtst gezegd van toondoofheid om te pleiten voor het weer in genade aannemen van zo’n man.”

‘Zo iemand moet je als club niet in genade weer aannemen’

Het terughalen van Overmars is momenteel sowieso al een utopie wegens serieuze hartproblemen bij de Epenaar. Pot besluit: “Iemand die vanuit een machtspositie, als directeur, vrouwen in de knel brengt met dergelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag moet je als club niet in genade weer aannemen. Natúúrlijk niet. En mensen die er met droge ogen voor pleiten dat dat zou moeten kunnen, moet je wat mij betreft óók niet aannemen. Adel verplicht, Ajax. Onthoud dat altijd. Dat de positie van Marc Overmars véél te lang onbezet is gebleven, ben ik overigens volledig met Keje Molenaar eens. Dat de top daarin gefaald heeft ook. Maar er zijn meer goede technisch directeuren te vinden hoor. Er is er maar eentje die om evidente redenen geen optie is; alle anderen zijn het overwegen waard.”

Wint Ajax de Europa league?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Pot?

  • Ja
  • Nee
378+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie