‘Alonso haalt Nederlander naar nieuwe club’

Foto: ‘Alonso haalt Nederlander naar nieuwe club’

Xabi Alonso lijkt de nieuwe trainer van Bayern München te worden. De Spanjaard maakt momenteel nog furore met Bayer Leverkusen, dat Der Rekordmeister achter zich houdt op de ranglijst. De move van Alonso kan ook een mooie transfer voor een Nederlander opleveren.

Alonso neemt Frimpong mogelijk mee van Bayer Leverkusen naar Bayern München

Naar verluidt wil Alonso Jeremie Frimpong meenemen naar Beieren. De twee boeken geweldige successen bij Die Werkself, dat afstevent op de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. Frimpong, die bezig is aan zijn derde seizoen in Leverkusen, maakt grote indruk als wingback aan de rechterkant. In deze aanvallende rol wist hij indrukwekkende cijfers bij elkaar te spelen: in 30 wedstrijden gaf de international deze jaargang tot liefst tien goals en tien assists.

Hot candidate

Florian Plettenberg, de transferspecialist van het Duitse Sky, meldt dinsdag dat Bayern opnieuw is uitgekomen bij Frimpong. “Als die club een trainer aanstelt die de intentie heeft om met drie centrale verdedigers te spelen, dan is Frimpong deze zomer een hot candidate“, schrijft de journalist op X. Mocht het daadwerkelijk van een transfer komen wordt de geboren Amsterdammer de concurrent van ex-Ajacied Noussair Mazraoui.

De voormalig speler van Manchester City en Celtic heeft in Leverkusen nog een doorlopend contract tot medio 2028. Geïnteresseerde clubs kunnen Frimpong door een clausule in zijn verbintenis, voor een bedrag tussen de 40 en 45 miljoen euro op kunnen pikken. Geen slechte deal aangezien de 23-jarige back volgens Transfermarkt 50 miljoen waard is. De Bundesliga-koploper betaalde in de winter van 2021 nog 11 miljoen voor Frimpong.

Mooie move voor Frimpong?

  • Ja, doen!
  • Nee, ergens anders heen
  • Nee, bij Leverkusen blijven
691+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie