‘Alfred Schreuder nu echt op de wip bij Ajax’

Foto: ‘Alfred Schreuder nu echt op de wip bij Ajax’

Alfred Schreuder zit in zwaar weer bij Ajax. Volgens Valentijn Driessen neemt de druk op de oefenmeester zienderogen toe na wéér een zeperd in een topduel (1-2 tegen PSV).

“We zijn nu drie maanden verder en iedere vorm van automatisme ontbreekt. De zekerheid in de opstelling ontbreekt, hij schuift met pionnetjes”, stelt Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Hij laat Kudus geen enkele keer op tien spelen en dan komt het opeens in je hoofd op om hem tegen PSV op tien te zetten om de combinatie Brobbey-Kudus een keer te zien.”

“Er zijn andere wedstrijden voor om dat te zien en eventueel fases in andere wedstrijden als je ruim voorstaat, maar dat ga je niet doen in een topper. Hetzelfde met Rensch, dat sloeg helemaal nergens op”, concludeert Driessen. “Langzamerhand ga je wel twijfels uiten richting de trainer. Iedereen roept dat het een puinhoop is bij Ajax en dat is het misschien ook wel, maar een trainer kan daar natuurlijk wel vrijuit werken. Het is absoluut geen excuus voor een trainer om alle zeven topwedstrijden van het seizoen te verliezen.”

Toenemende twijfel

Mike Verweij vraagt zich af of Schreuder wel een echte hoofdtrainer is. “Schreuder werd als dé strateeg gezien voor het succes in 2019, toen Ajax de halve finale van de Champions League haalde. Dat was als assistent-trainer, maar gedijt hij gewoon heel goed als assistent en is het als hoofdtrainer veel moeilijker, want het komt er nog niet uit.”

Verweij is ook nieuwsgierig wie Schreuder moet ontslaan gezien de huidige situatie bij Ajax. Driessen: “De directie, die zijn daarvoor.” Verweij: “Denk je dat Edwin van der Sar dat durft?” Driessen: “Ja, natuurlijk durft hij dat. Anders hoort hij daar niet te zitten. Als een trainer niet functioneert, dan moet je afscheid van elkaar nemen. Hoe treurig en zielig dat misschien ook is.”

Driessen heeft de indruk dat Ajax aan het wegzakken is. Volgens de chef voetbal van de krant ontkomt de clubleiding niet aan een harde analyse.

Is Schreuder in 2023 nog Ajax-trainer?

  • Ajax
  • Nee
776+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie