‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’

Foto: ‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’

Ajax is op zoek naar een opvolger van John van ‘t Schip en daarvoor zijn meerdere namen in beeld. Voetbal International weet te melden dat onder meer Mitchell van der Gaag en Dick Schreuder een mogelijke kandidaat zijn, maar vrezen dat het duo hinder ondervindt van de eerder ontslagen Alfred Schreuder.

Van der Gaag en Dick Schreuder op kandidatenlijst Ajax

Hoewel Erik ten Hag ook al regelmatig de revue is gepasseerd lijkt de oefenmeester niet beschikbaar voor een terugkeer naar Ajax. Volgens Voetbal International zou zijn rechterhand Van der Gaag echter wel een optie kunnen zijn. “Sinds 2021 werkt Mitchell van der Gaag met Ten Hag samen, één jaar bij Ajax en nu voor het tweede seizoen bij Manchester United. Ten Hag geeft zijn assistent als veldtrainer veel verantwoordelijkheid. Van der Gaag is tactisch onderlegd en koestert een goede band met een aantal spelers uit de huidige Ajax-selectie, zoals Brian Brobbey.”

Het weekblad stelt wel dat Ajax wil waken voor een Alfred Schreuder-scenario. “De voormalige rechterhand van Ten Hag leek in 2022 de ideale man om zich over zijn erfenis te ontfermen, maar werd na een half jaar ontslagen. Het cv van Van der Gaag als hoofdtrainer bij clubs als FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda is ook niet bijster indrukwekkend.”

Haalt Ajax ‘tweede Arne Slot’?

Een andere trainerskandidaat die gelinkt kan worden aan Schreuder is zijn broer Dick Schreuder. De oud-trainer van PEC Zwolle staat bekend om zijn extreem aanvallend voetbal en maakt nu indruk bij het Spaanse CD Castellón. Kenneth Perez vertelde, geciteerd door Voetbal International als eens een tweede Arne Slot in Dick Schreuder te zien. “Natuurlijk gaan mensen hun wenkbrauwen optrekken, omdat het een trainer van Zwolle is en omdat hij nu op het derde niveau van Spanje werkt. Daarom zul je hem wel ongelofelijk veel rugdekking en macht moeten geven.”

Ook het weekblad vreest dat het ontslag van zijn broer Alfred hem in de weg kan zitten. “De 52-jarige Barnevelder profiteert bovendien niet van de ervaringen van zijn broer in Amsterdam. Dick Schreuder is gepassioneerd en rechtlijnig in zijn visie en zal niet schuwen tegen de heilige huisjes aan te trappen. Het is aan Ajax om dat als plus- of minpunt te beschouwen.”

Zouden Van der Gaag of Schreuder goede trainers voor Ajax zijn?

  • Ja, Van der Gaag kunnen ze wel aanstellen
  • Ja, Schreuder kunnen ze wel aanstellen
  • Nee, beiden ongeschikt
3946+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie