Aké verdedigt onder vuur genomen Oranje-ster: ‘Kennelijk zien mensen dat niet’

Foto: Aké verdedigt onder vuur genomen Oranje-ster: ‘Kennelijk zien mensen dat niet’

Nathan Aké wordt door velen tot de beste verdediger van het Nederlands elftal dit seizoen benoemd. De afgelopen seizoenen was dat altijd zonder enige twijfel Virgil van Dijk, maar die kent een zware periode.

Nathan Aké snapt niets van harde kritiek op Virgil van Dijk

Zowel bij Liverpool als bij Oranje slikt Van Dijk kritiek. Onterecht, vindt Aké. “Kennelijk zien de mensen niet hoe belangrijk Virgil binnen en buiten het veld voor ons is. We kunnen ons geen betere aanvoerder wensen”, zegt de linkspoot in De Telegraaf. Met name Ruud Gullit en Marco van Basten gingen de afgelopen tijd aardig los over ‘schijn-leider’ Van Dijk.

Goede vrienden en rivalen tegelijkertijd

Laatstgenoemde is andersom ook lyrisch over Aké. “Ik ben heel erg close met Nathan, ook in het dagelijks leven. We wonen vlak bij elkaar, onze families kunnen het heel goed vinden en we zien elkaar wekelijks. Dat Aké zo bescheiden blijft, siert hem. Ik kan daar echt van genieten. Ook van het feit dat hij momenteel zo goed speelt en belangrijk is voor Oranje en City.”

De goede vriendschap vermindert rivaliteit binnen de lijnen overigens niet, benadrukt Van Dijk tot slot. “Als het fluitje gaat, is het strijden en oorlog op het veld. Daarna pakken we de vriendschap weer op en zijn er belangrijkere dingen in het leven dan voetbal. We zitten nu in twee heel verschillende situaties. Manchester City strijdt om de titel en wij hopen Champions League-voetbal af te dwingen. Het wordt met wedstrijden tegen City, Chelsea en Arsenal daarom een interessante week voor ons.”

De kritiek op Van Dijk is zwaar overdreven

  • Eens
  • Oneens
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie