Aké beslist FA Cup-kraker in Londen

Foto: Aké beslist FA Cup-kraker in Londen

Manchester City maakt ook dit seizoen weer kans op de FA Cup. De sterrenformatie van manager Pep Guardiola rekende vrijdagavond in de vierde ronde af met Tottenham Hotspur: 0-1. Nathan Aké werd matchwinner.

City schakelt Spurs uit

Micky van de Ven behoorde in deze bekerkraker tot de basisformatie van Tottenham Hotspur. De Oranje-international ondervond geen hinder van Erling Braut Haaland, die andermaal moest toekijken met een blessure. Julián Álvarez begon daardoor als aanvalsleider bij Manchester City.

Tottenham en City zorgden niet voor al te veel spektakel. Het aantal schoten op doel bleef getuige de aanwezige kwaliteit behoorlijk achter op de verwachtingen, maar toch wisten de bezoekers een replay te voorkomen. Aké maakte vlak voor tijd het enige doelpunt op aangeven van invaller Kevin De Bruyne.

Chelsea en Villa op herhaling

Chelsea en Aston Villa moeten op herhaling in het FA Cup-toernooi. De clubs uit Londen en Birmingham kwamen vrijdagavond niet tot scoren op Stamford Bridge, waardoor er een replay nodig is om de winnaar te bepalen.

Aston Villa dacht op voorsprong te komen via Douglas Luiz, ware het niet dat er hands werd geconstateerd door de arbitrage. Doelman Dordje Petrovic hield de thuisploeg in de slotfase overeind met een aantal reddingen. Aan de andere kant stichtte ook Chelsea gevaar, maar ook de Argentijn Emiliano Martínez wist zijn doel schoon te houden.

Gaat City de FA Cup opnieuw winnen?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie