‘Ajax zorgt voor nieuw spektakel op transfermarkt’

Foto: ‘Ajax zorgt voor nieuw spektakel op transfermarkt’

Ajax gaat mogelijk opnieuw een spectaculaire transferwindow tegemoet. Clubwatcher Mike Verweij voorziet een grote uitgaande transfer en meerdere inkomende deals.

In de voetbalpodcast van De Telegraaf spreekt Verweij zich uit: “Ajax gaat zich wel proberen te versterken.” De journalist benadrukt dat de Amsterdammers mogelijk wel iemand moeten verkopen. “Iedereen roept dat Ajax voor 220 miljoen verkocht heeft en voor 105 miljoen gekocht, maar zo werkt het niet. Bij verkoop moet je ook nog belasting en dergelijke afdragen, dus er blijft geen 220 miljoen over.”

‘Vertrek Álvarez’

“Maar ik denk dat het heel verstandig is om Edson Álvarez, die heel duidelijk niet meer met zijn hoofd bij Ajax is, gewoon te verkopen in de winter. Daar komen wel clubs voor”, vervolgt de Ajax-watcher zijn verhaal in de podcast van zijn werkgever. “Dat geld moet je aanwenden om dit elftal op twee, drie of misschien wel vier plaatsen te versterken.”

Verweij vindt Álvarez geen uitblinker bij Ajax. “Volgens mij is het wel een enorme beuk geweest dat hij op de laatste dag van de zomertransferwindow niet naar Chelsea mocht. Dat zie je denk ik wel terug in zijn spel, dus dan is er wellicht maar één oplossing: veertig of vijftig miljoen euro pakken, een strik erom en vervangers halen.”

Voor welke posities Ajax op de markt komt? “Een linker centrale verdediger is ook geen overbodige luxe. Is het niet voor Bassey, dan wel achter Bassey”, aldus Verweij. “Een extra middenvelder en een aanvaller, voor welke positie dan ook. Maar dan zou ik wel voor een rechtsbuiten gaan.”

Eindigt Emmen-Ajax in 2-3?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een goed plan?

  • Ja
  • Nee
5015+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie