‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’

Foto: ‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’

Ajax wordt nog altijd in verband gebracht met Thiago Almada van de Major League Soccer-club Atlanta United. In de afgelopen zomer gooiden de Amsterdammers al een balletje op bij de Argentijnse wereldkampioen, maar toen was er geen deal mogelijk. Lukt het nu wel om te ‘wheelen en dealen’?

‘Ajax moet 27 miljoen aftikken voor Thiago Almada’

Dat lijkt ietwat onwaarschijnlijk. Allereerst betaalde Atlanta United in februari 2022 ongeveer vijftien miljoen euro aan Vélez Sarsfield om aan de slag te mogen gaan met de kleine nummer 10 én wil men in het Mercedes-Benz Stadium natuurlijk winst maken op zijn sterspeler. De marktwaarde van Almada wordt inmiddels geschat op 27 miljoen euro en dat is volgens de laatste geluiden uit de Verenigde Staten ook precies de hoogte van de verkoopclausule in zijn contract.

Voor minder dan 27 miljoen euro zegt men in Atlanta vermoedelijk geen ‘ja’. Het X-account MLS Transfers meldde onlangs dat Almada nog altijd op de shortlist staat in de Johan Cruijff ArenA, maar dat Ajax momenteel niet bulkt van het geld, vooral omdat er dit seizoen geen Champions League-voetbal wordt binnengesleept. En dat zou weer betekenen dat een deal alléén mogelijk is als de traditionele Eredivisie-topclub in termijnen mag betalen.

Europese top

Het zou echter vele malen logischer zijn als de hoofdrolspeler in dit verhaal een hele andere bestemming kiest. Naar verluidt houdt Chelsea hem in de gaten en heeft Atlético Madrid óók wel oren naar zijn komst. En dat zijn clubs die die 27 miljoen lachend ophoesten, al hebben The Blues natuurlijk wel problemen met betrekking tot Financial Fair Play.

Georges Mikautadze

Maurice Steijn, die in het in de voorbije zomer nog voor het zeggen had bij Ajax, liet na de transferperiode weten over Almada: “We hebben hem aan het werk gezien. Het is een geweldige speler. Een typische Ajax-speler. Maar goed: wij hebben voor een ander type (Georges Mikautadze, red.) gekozen voor een iets andere positie, waar ik overigens heel blij mee ben. Maar Almada had hier zeker niet misstaan.” Inmiddels speelt Mikautadze al weer op huurbasis voor FC Metz.

Almada wil deze zomer zéker een stap maken, naar Europa welteverstaan: “Mijn droom is om in Europa te spelen, dus laten we hopen dat dat gebeurt.”

Zie jij dit gebeuren?

  • Ik wel
  • No way
1256+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie