‘Ajax zet Cruijff-plan in werking’

Foto: ‘Ajax zet Cruijff-plan in werking’

Ajax is op zoek naar een opvolger van Marc Overmars, die wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag is vertrokken. Er doen veel namen de rondte in de wandelgangen (van Luis Campos tot Clarence Seedorf en Jordy Zuidam), maar nu zou de keuze definitief zijn gemaakt.

Volgens El Nacional, een Catalaans medium, zet Ajax vol in op het aanstellen van Jordi Cruijff. Daarmee kan hij terugkeren bij de club waar zijn vader uitgroeide tot een legende, en komt hij te werken in een stadion dat zelfs naar zijn vader vernoemd is.

In de voetsporen van zijn vader?

De genoemde krant claimt te weten dat Ajax ‘op het punt staat een aanbieding bij Cruijff neer te leggen’. Eerder linkte El Mundo Deportivo hem ook al eens aan Ajax. Daar zei Valentijn Driessen toen over: “Maar we weten niet hoe hij erin zit bij FC Barcelona. Daar heeft hij zich eigenlijk wel een beetje gecommitteerd aan de president, volgens mij is hij ook zijn belangrijkste adviseur.”

“Dus daar heeft hij natuurlijk ook flink wat in de melk te brokkelen, dat is eigenlijk zijn club, daar is hij groot geworden, meer nog dan bij Ajax. Maar ik denk dat hij gerust nog aan de bak wil met de erfenis van zijn vader, dat lijkt me evident.” Bovendien loopt het huidige contract van Cruijff bij Barça in principe komende zomer al af.

Volgens El Nacional ‘is Cruijff wel gelukkig bij Barça, maar ziet hij ook dat er veel dingen verandert zijn bij de club in de afgelopen jaren’. En dan niet op een positieve manier. Ajax zou Cruijff kunnen paaien met de voorwaarde dat hij in Amsterdam meer concrete verantwoordelijkheden zal krijgen dan-ie nu in Camp Nou heeft.

Win 4 keer je inleg als Barcelona de Europa League wint!

Is hij de juiste man voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1434+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie