‘Ajax wil Zweeds duo aantrekken’

Foto: ‘Ajax wil Zweeds duo aantrekken’

Ajax is naar verluidt achter de schermen druk bezig om twee Zweedse talenten naar Amsterdam te halen. Volgens Fotbolldirekt gaat de clubleiding zowel voor Williot Swedberg als Hugo Larsson.

Interesse in Swedberg en Larsson

De twee middenvelders staan al enige tijd op de radar van verschillende Nederlandse clubs. Zo deed PSV afgelopen seizoen nog haar best om Swedberg aan te trekken, maar het 19-jarige talent besloot destijds om de overstap te maken naar Celta de Vigo. Daar staat de middenvelder nog altijd onder contract.

Larsson is een jaar jonger dan zijn landgenoot en speelt in de clubkleuren van Malmö FF. De 18-jarige middenvelder doet het uitstekend in Zweden en speelde zich daardoor in de kijker van de Europese top. De nummer 3 van de Eredivisie hoopt hem deze zomer naar de club te halen, zodat hij naar verwachting kan aansluiten bij Jong Ajax.

De club moet waarschijnlijk wel diep in de buidel tasten om het duo naar de hoofdstad te halen. Waar Swedberg in Spanje nog een verbintenis heeft tot medio 2027, ligt Larsson nog tot het einde van het kalenderjaar 2026 vast. Bij twee goede biedingen lijken beide partijen echter wel bereid te zijn om de middenvelders te laten gaan.

Renovatie bij Ajax

Het is de verwachting dat Ajax komende zomer veel gaat veranderen binnen de selectie. Waar het eerste elftal een dramatisch seizoen beleeft en zelfs de voorronde van de Champions League lijkt mis te lopen, kan Jong Ajax eveneens niet overtuigen in de Keuken Kampioen Divisie. Het staat na 34 wedstrijden op de vijftiende positie.

Wint Ajax over anderhalve week van AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Geeft Ajax de eigen jeugdspelers voldoende kansen?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
1953+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie