‘Ajax-talent staat voor doorbraak’

Foto: ‘Ajax-talent staat voor doorbraak’

Ajax beleefde een leerzame eerste seizoenshelft. De Amsterdammers presteerden in het eerste half jaar van Alfred Schreuder wisselvallig. Het vertrek van basisspelers zoals Lisandro Martinez en Antony laat zich nog steeds voelen in Amsterdam.

Waar er op het middenveld nu ruimte is voor de doorbraak van Kenneth Taylor, komt er een linie naar achteren wellicht ruimte voor een kans voor een ander talent uit de jeugdopleiding. Jarrel Hato. De pas zestienjarige verdediger is mee op trainingskamp met de eerste selectie van de Amsterdammers.

Schreuder vertelt zijn indrukken aan Ajax TV: “Hij is pas zestien jaar, maar maakt een goede indruk. Hij is heel brutaal, op een goede manier. Zonder verbaal heel erg aanwezig te doen, doet hij zijn ding. Het is mooi om te zien dat hij snel kan aanhaken.”

Ajax

De Ajax-trainer heeft al een duidelijk beeld van de kwaliteiten van Hato: “Hij heeft een goede snelheid en is inzichtelijk heel goed. Hij ziet heel goed wanneer hij een duel moet aangaan of niet en of hij moet inspelen of niet. Hij heeft geen stress aan de bal en dat is mooi om te zien. En hij kan ook nog linksback spelen.”

Ook zomeraankoop Ahmetcan Kaplan begint aan te haken, volgens Schreuder. “Ahmetcan kennen we al wat langer en heeft het in het begin al een paar keer goed gedaan. Hij komt nu terug van zijn blessure en wordt steeds fitter. Hij is ook heel comfortabel en een kopsterke verdediger met een goede inspeelpass. Hij is ook goed in het duel en zijn positionering in de verdediging ziet er ook goed uit.”

Ajax wint de Europa League!

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie