‘Ajax streept volgende kandidaat door’

Foto: ‘Ajax streept volgende kandidaat door’

Ajax is op zoek naar een trainer om John van ‘t Schip op te volgen en een naam die veel wordt genoemd is die van Pepijn Lijnders. Toch verwacht De Telegraaf niet dat de huidige assistent van Liverpool-trainer Jürgen Klopp volgend seizoen de nieuwe oefenmeester zal zijn.

De Telegraaf: Lijnders vooralsnog geen optie als hoofdtrainer voor Ajax

De ochtendkrant meldt dat Ajax in principe een Nederlandse trainer wil aanstellen en wordt er pas doorgeschakeld naar een buitenlander als de geschikte Nederlandse opties niet beschikbaar zijn. Wel kijkt Ajax nadrukkelijk naar de compositie van de gehele Ajax-staf bij het aanstellen van een nieuwe trainer.

“De naam van ex-Liverpool-assistent Pepijn Lijnders valt de laatste tijd geregeld, is inderdaad een optie, maar (vooralsnog) niet als hoofdcoach”, stelt De Telegraaf. “Bij NEC liet de latere rechterhand van Jürgen Klopp zien dat op eigen benen staan heel andere koek is dan een coach assisteren.”

Daarmee lijkt een volgende kandidaat af te vallen, want eerder schetste Voetbal International al dat Pascal Jansen, ook genoemd als optie, niet de voornaamste kandidaat is voor Ajax. “Zoekt Ajax een tweede Arne Slot, dan is zijn voormalige assistent (Jansen, red.) een logische naam op het lijstje”, stelde het weekblad. “Pascal Jansen weet de weg naar de Johan Cruijff Arena in ieder geval te vinden. Hij zat de afgelopen weken meermaals op de tribune bij duels van Ajax, in een skybox met onder anderen aanvoerder Steven Bergwijn, met wiens vader Jansen goed bevriend is. De 51-jarige trainer is op zoek naar een nieuwe uitdaging na zijn ontslag bij AZ in januari.” Afgelopen zomer was de oefenmeester al in beeld en nu ook weer schetst Voetbal International. “Al lijkt hij momenteel niet de topkandidaat.”

Zounden Lijnders en Jansen juist wel goede kandidaten zijn voor Ajax?

  • Ja, Lijnders moet trainer worden van Ajax
  • Ja, Jansen moet trainer worden van Ajax
  • Nee, beiden moeten niet aangesteld worden
732+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie