Ajax-steunpilaar: “Ik kan gewoon door Rotterdam lopen”

Foto: Ajax-steunpilaar: “Ik kan gewoon door Rotterdam lopen”

Jurriën Timber zou zijn broer Quinten zeker tackelen als hij daarmee een goal kan voorkomen. De tweelingsbroers spelen binnenkort weer een Klassieker tegen elkaar. De Ajax-verdediger legt ook uit waarom hij gewoon in Rotterdam kan rondlopen.

Bij het magazine van Ajax Life konden Amsterdamse supporters hun vragen inzenden, die bij Timber terecht zouden komen. Als eerst kreeg hij een situatie in het veld voorgeschoteld. Stel je voor dat Ajax in de slotminuten van de Klassieker op een 1-0-voorsprong staat. Quinten stoomt met de bal aan de voet op doel af. Jurriën is de laatste die hem kan tegenhouden. Wat doet hij dan?

“Tackelen”, antwoordt Timber duidelijk. “Ik probeer de bal wel te raken, maar voor de rest neem ik alles in mijn weg mee. Dus ook Quinten, haha. Hij moet worden gestopt. Quinten zal niet anders verwachten. We hebben altijd een echte broederstrijd gehad, wilden altijd van elkaar winnen als we op straat voetbalden. Wel op een faire manier, hoor.”

In het gezin Timber draait alles om voetbal. Voor wie is moeder Timber eigenlijk, als de broertjes tegenover elkaar staan? “Dat ligt echt aan het gevoel dat ze op die dag heeft”, aldus de Ajacied. “We zien wel aan haar voor wie ze is en maken daar onderling grappen over. Bij FC Utrecht – Ajax was ze bijvoorbeeld voor Quinten. Bij de laatste Klassieker was ze juist weer voor mij. Feyenoord stond eerste, met ons ging het niet zo goed.”

Rotterdam

Dat de broertjes veel op elkaar lijken leidt soms tot gekke situaties. “Laatst was ik in Rotterdam en wilde iemand met me op de foto omdat-ie dacht dat ik Quinten was. Ik zei: ‘Vandaag even niet.’ Ik wilde niet dat de foto naar buiten kwam en mensen me alsnog zouden herkennen. Het is inderdaad wel zo dat ik gewoon door Rotterdam kan lopen.”

Houdt Ajax de nul tegen De Graafschap?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

  • Denk je dat de broers Timber elkaar op het veld toch een beetje vermijden?
  • Ja, toch wel
  • Nee, zeker niet
1288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie