‘Ajax sprak ook met Jaap Stam’

Foto: ‘Ajax sprak ook met Jaap Stam’

Ajax gaat het seizoen afmaken met John Heitinga als hoofdtrainer en Dwight Lodeweges als dienst assistent. Voor de rol van rechterhand waren meer namen in beeld, waaronder Jaap Stam en John van ‘t Schip.

Dat meldt clubwatcher Johan Inan in de AD Voetbalpodcast. Het was al langere tijd duidelijk dat Matthias Kaltenbach (assistent) ontslagen zou gaan worden, of Alfred Schreuder nou door zou gaan of niet. “Het technisch hart zit elke maandag en vaak vrijdag bijeen. Schreuder heeft er toen ook op aangedrongen om het te gaan bespreken. Toen hebben ze gezegd het plan om een extra assistent aan te stellen ook echt uit te gaan voeren”, vertelt Inan.

Tijdens het WK werd het plan nog niet in werking gesteld. “Het plan was eigenlijk om René Meulensteen en Heitinga na de wedstrijd tegen FC Volendam (1-1) aan de staf toe te voegen, maar Meulensteen had zijn jawoord al gegeven aan de Australische bond.” Maar het liep anders nadat Schreuder zijn koffers moest pakken na de 1-1 remise tegen FC Volendam. “Kaltenbach zou sowieso al sneuvelen.”

Nieuwe rechterhand

En dus werd er gezocht naar een nieuwe assistent. “Ze hebben met een aantal ervaren trainers gesproken. Er zijn gesprekken gevoerd met Meulensteen, Jaap Stam en Johan van ‘t Schip. De naam van Ruud Brood kwam ook voorbij. Heitinga heeft zelf in overleg met de directie aangegeven dat hij behoefte had aan een ervaren trainer.”

Zou jij Stam graag als assistent erbij gezien hebben?

  • Ja
  • Nee
445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie