‘Ajax-probleem veel dieper dan Alfred Schreuder’

Foto: ‘Ajax-probleem veel dieper dan Alfred Schreuder’

Ajax staat er momenteel niet lekker op. De Amsterdammers liggen uit de Champions League en verloren zondag de koppositie aan PSV, maar ook op bestuurlijk terrein rommelt het in de Johan Cruijff ArenA.

Clubwatcher Freek Jansen schrijft namens Voetbal International: “Het vizier is op Schreuder gericht, maar de problemen bij Ajax zitten veel dieper en zijn veel groter dan een trainer. Het machtsvacuüm is nog altijd in volle gang en de clubleiding doet er helemaal niets aan om hier een einde aan te maken. Sinds maart zijn Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar verantwoordelijk voor het technisch beleid.”

“Niet als directeuren, maar als managers, die verantwoording dienen af te leggen bij algemeen directeur Edwin van der Sar, die op zijn beurt weer de raad van commissarissen in zijn nek heeft zitten. Allemaal laagjes waarin ruis op de lijnen zitten en de verantwoorde mensen snakken naar duidelijkheid. Onlangs liet Edwin van der Sar in VI weten dat Ajax de tijd neemt voor een nieuwe technisch directeur. Hoe lang en hoe nu verder?”, aldus VI.

Op dit moment is er geen enkele duidelijkheid voor het technische duo. “Net zoals de rol van Danny Blind met een rookgordijn wordt omgeven”, aldus Jansen, die weet dat Ajax een vacature in de raad van commissarissen heeft. “De insteek van Ajax om Blind na het WK weer terug te brengen in de rvc was onveranderd. Geen onlogische handeling gezien het recente verleden, maar waarom wordt daar geen duidelijkheid over verschaft?”

De Ajax-watcher begrijpt niet waarom Ajax hier zoveel moeite mee heeft. “Schep duidelijkheid hoe je de belangrijkste voetbalposten in je organisatie gaat inrichten. Marc Overmars is sinds februari weg, in negen maanden tijd moeten de knopen over vaste opvolging toch wel doorgehakt kunnen worden? Het is in een dolend geheel als Ajax, met een nieuwe technische staf en een grotendeels nieuwe selectie, een belangrijke post om beleid op te kunnen maken.”

Heeft Jansen gelijk?

  • Ja
  • Nee
288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie