‘Ajax moet nederigheid tonen aan de Conference League’

Foto: ‘Ajax moet nederigheid tonen aan de Conference League’

Ajax neemt het op donderdagavond op tegen Bodø/Glimt in de Conference League. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan deze wedstrijd kregen John van ‘t Schip en Steven Berghuis een aantal vragen van de pers. De oefenmeester spreekt met lof over Bodø/Glimt, terwijl Berghuis pleit voor wat meer erkenning voor de Conference League.

“Als Ajax moeten we dit toernooi respecteren”

De Conference League is de nieuwste Europese competitie van de UEFA. Vergeleken met de Champions League en de Europa League ligt het niveau in deze competitie iets lager. Steven Berghuis geeft in de persconferentie duidelijk aan dat hij en zijn ploeggenoten de Conference League niet als minder aanschouwen als de andere Europese competities. “Nee. Als Ajax moeten we dit toernooi respecteren, nederig zijn. Dit is waar we op dit moment zijn, morgen moeten we het laten zien. Ik vind het nu niet gepast om het over de Champions League te hebben.”

Van ‘t Schip weet wat hem te wachten staat

Bodø/Glimt heeft al een tijdje geen officiële wedstrijden gespeeld, maar de oefenmeester van Ajax geeft aan dat ze genoeg informatie hebben over de Noorse club. “Ze hebben wedstrijdritme, want er worden genoeg wedstrijden gespeeld. We hebben wat beelden van ze, je probeert zo veel mogelijk informatie te verkrijgen.” De Amsterdammers hebben dus goed naar oefenwedstrijden van de Noren gekeken.

Verder is Van ‘t Schip lovend over de tegenstander. “Bodø is een zeer fysiek, fit team. Ze hebben al jaren dezelfde trainer en dezelfde structuur. We hebben ze zien spelen. Het wordt misschien wat anders door hun nieuwe spelers, maar die structuur is helder, en met veel intensiteit. Het wordt niet makkelijk, ze doen het goed in Europa. We moeten deze tegenstander goed bekijken en respecteren.”

Moet Ajax nederig zijn naar de Conference League?

  • Ja, op dit moment mag Ajax blij zijn dat ze überhaupt nog in Europa voetballen
  • Nee, de spelers mogen zich best uitspreken tegen deze competitie
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie