‘Ajax door met Huntelaar en Hamstra’

Foto: ‘Ajax door met Huntelaar en Hamstra’

Ajax lijkt op korte termijn geen nieuwe technisch directeur aan te stellen. De Amsterdammers zoeken sinds het vertrek van Marc Overmars naar een geschikte directeur spelerszaken. Na stevige kritiek op Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar afgelopen transferperiode, blijven de Amsterdammers vertrouwen houden in het technische duo.

Op de aandeelhoudersvergadering van de Amsterdammers ging president-commissaris Leen Meijnaard dieper in op het vraagstuk rondom de technisch directeur van Ajax. “Na het terugtrekken van Overmars hebben we gesprekken gehad met kandidaten uit binnen- en buitenland. Die kandidaten bleken of niet bij Ajax aan de slag te willen of wij wilden uiteindelijk geen samenwerking aangaan.”

Er zouden dus wel degelijk gesprekken zijn gevoerd over een mogelijk nieuw hoofd van het technische beleid. Een van de redenen die daarvoor aangevoerd wordt, is het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United. Dat vertrek kondigde zich al langer aan, maar bleek toch een verrassing voor de Amsterdammers.

Daardoor moest de focus in plaats van een nieuwe technische man over naar een nieuwe hoofdtrainer. Daarna stond het nieuwe seizoen alweer voor de deur. “Toen hebben we gezegd: voorlopig is het Van der Sar en Hamstra en Huntelaar. Hamstra en Huntelaar vullen het samen met de scouting in, terwijl er wordt gewacht op een nieuwe voetbalcommissaris met het oog op het aanstellen van een nieuwe technisch directeur.”

Eerdere geruchten dat Danny Blind de nieuwe technisch directeur van Ajax wordt, lijken de prullenbak in te kunnen. De huidige assistent van bondscoach Louis van Gaal gaat na het WK bekijken of hij zijn commissariszetel opnieuw inneemt bij Ajax. Huntelaar en Hamstra lijken voorlopig dus nog veilig te zitten bij Ajax, al weet je het in het voetbal natuurlijk nooit…

Ajax wint de Europa League

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax zou prioriteit moeten stellen aan nieuwe TD

  • Ja, voor de winertransferperiode
  • Ja, einde van dit seizoen
  • Nee, Hamstra en Huntelaar vertrouwen geven
718+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie