Ajax heeft goud in handen: “In Brobbey schuilt echt een fenomeen”

Foto: Ajax heeft goud in handen: “In Brobbey schuilt echt een fenomeen”

Brian Brobbey keerde deze winter op huurbasis terug naar Ajax. De centrumspits was in de eerste twee duels direct succesvol, waardoor Johan Inan hem een grote toekomst toedicht.

De Ajax-clubwatcher vertelt in de AD Voetbalpodcast dat hij volop geniet van de kwaliteiten van Brobbey. De aanvaller maakte in het uitduel met FC Utrecht direct twee doelpunten en ook tegen PSV was hij eenmaal trefzeker. Vervolgens moest hij er echter wel af met een blessure, maar Inan verwacht dat hij snel terugkomt.

Volgens de journalist is Brobbey een van de grootste talenten die in Amsterdam rondloopt. “Ajax heeft een hoop talenten, maar in Brobbey schuilt echt een fenomeen”, stelt hij. “Hoeveel speeltijd hij ook krijgt, hij is altijd gevaarlijk, creëert altijd kansen en is vaak betrokken bij doelpunten. Hij is snel, hij is sterk. Hij heeft charisma.”

Na het komende half jaar keert de aanvaller in principe echter terug naar Duitsland, omdat hij nog altijd bij RB Leipzig onder contract staat. Brobbey kon in de Bundesliga vooralsnog niet op veel speelminuten rekenen, waardoor een langer verblijf in Amsterdam tot de mogelijkheden behoort.

Nederlands elftal

Mocht Brobbey dit kalenderjaar volop aan spelen toekomen dan sluit Inan niet uit dat Louis van Gaal hem in de gaten houdt. Brobbey lijkt namelijk een interessante optie te zijn voor het Nederlands elftal. “Als hij fit blijft moet ik het nog zien in de aanloop naar het WK. Ik loop misschien wat hard van stapel, maar toch.”

Verliest Ajax punten tegen Heracles Almelo? Pak tot wel 29 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat Brobbey de wereldtop bereiken?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie