Ajax geadviseerd in zoektocht: “Echt een leider”

Foto: Ajax geadviseerd in zoektocht: “Echt een leider”

Ajax gaat komende winter mogelijk op de transfermarkt op zoek naar een nieuwe controlerende middenvelder. Volgens Voetbal International-journalist Matthijs Vegter kunnen de Amsterdammers het beste voor Pierre Højbjerg kiezen.

Interesse van Ajax in Van de Beek

Achter de schermen is het clubbestuur druk bezig om samen met hoofdtrainer John van ‘t Schip de opties op een rij te zetten. Meerdere namen passeren de revue, waaronder die van Donny van de Beek. De middenvelder was ooit een van de smaakmakers van Ajax, maar heeft inmiddels meerdere teleurstellende jaren bij Manchester United achter de rug.

De Engelsen willen hem dan ook laten gaan. “Dat zou ik niet doen”, oordeelt Vegter echter. “Het is ook gek als je een controleur zoekt, want dat is het verschuiven van het probleem. Van de Beek ga je namelijk ook niet opstellen als controleur. Hij is eigenlijk het beste als nummer 10, als hij niet te veel in de bal hoeft te komen.”

Højbjerg ‘een betere optie’

En dus gaat de zoektocht naar een nieuwe nummer 6 verder. Meerdere spelers worden momenteel bekeken, waarbij ook Højbjerg weer een optie is. De controlerende middenvelder werd in het verleden al meermaals in verband gebracht met een overstap naar Amsterdam en speelt inmiddels bij Tottenham Hotspur.

“Hij is bij Tottenham aan het begin van het seizoen buiten de basis beland onder de nieuwe trainer. De laatste wedstrijden speelt hij echter weer meer. Hij is natuurlijk al eerder in beeld geweest bij Ajax. Dat is wel echt een leider en controleur die geniet van het verdedigende werk”, aldus Vegter, die de Deen de beste optie vindt.

Zou Højbjerg bij Ajax passen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
781+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie