Ajax-fans gewaarschuwd voor Champions League-kraker

Foto: Ajax-fans gewaarschuwd voor Champions League-kraker

Ajax heeft op de eigen clubwebsite een waarschuwing gegeven aan de eigen fans. De Amsterdammers maken over een twee weken de trip naar Napels om de Champions League-groepswedstrijd af te werken. De fans reizen de ploeg natuurlijk achterna.

Ajax waarschuwde de fans dat ze niet in Ajax-kleding door de stad moeten gaan lopen. Ook raadt de club het reizen met (kleine) kinderen naar Napels ten strengste af. Dit geldt natuurlijk ook voor het bezoeken van de wedstrijd. “Bij eerdere wedstrijden van andere clubs in Napels is gebleken dat het wedstrijdbezoek voor supporters van de tegenpartij niet zonder risico is”, stelt de club. 

Ajax

Volgens AT5 zijn er al maatregelen getroffen voor de Ajax-fans: “Voor de veiligheid van de Ajax-supporters heeft de Napolitaanse politie Stazione Marittima, in de haven van Napels, aangewezen als verzamelplaats. Vanaf daar rijden er bussen naar het stadion, een rit van zeker een uur. Na de wedstrijd rijden de bussen weer terug.” 

Daarnaast wordt er gezorgd dat de Amsterdamse fans ook veilig het stadion weer kunnen verlaten. “Verder zijn we geïnformeerd dat er na de wedstrijd een lange ophoudprocedure kan gelden. Let op dat je doelwit kan worden van diefstal, beroving of kan worden aangevallen.”

Eerder werden ook de fans van Liverpool al door hun club gewezen op de risico’s van wedstrijden bij Napoli. In totaal kunnen bijna drieduizend Ajax-fans meereizen naar de uitwedstrijd in Italië. 

TIP: Wint Ajax van Napoli? Pak 2.25x je inzet!

Ga jij naar Italië?

  • Ja
  • Nee
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie