‘Ajax en AZ zetten Champions League-tickets op het spel’

Foto: ‘Ajax en AZ zetten Champions League-tickets op het spel’

Nederland heeft deze week opnieuw een tik opgelopen in de strijd om plek vijf op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Frankrijk pakte deze week opnieuw meer punten dan Nederland en komt met rasse schreden dichterbij. De Franse clubs zijn bezig met een sterke reeks en lijken binnenkort over Nederland heen te kunnen wippen op de ranglijst.

Frankrijk loopt snel in op Nederland

Nederland kende een goede zomer en na de Europese kwalificatiereeksen was er een riante voorsprong van 2,769 punten op Frankrijk. Tijdens de eerste twee speelronden gedurende de groepsfase knabbelden de Fransen daar al flink wat van af. Maar na speelronde drie is het verschil nog kleiner geworden en is de voorsprong van Nederland teruggelopen van 1,669 naar 0,769 punten.

Frankrijk boekte deze week dan ook goede resultaten met onder andere de winst van Paris Saint-Germain op AC Milan en de zeges van Olympique Marseille, Lille en Stade Rennes in respectievelijk de Europa League en Conference League. Ook RC Lens verloor niet, het speelde met 1-1 gelijk tegen PSV. Alleen Toulouse ging onderuit tegen Liverpool.

In de Champions League ging het nog aardig voor Nederland met de overwinning van Feyenoord op Lazio en het al eerder genoemde gelijke spel van PSV. Donderdag bleven Ajax en AZ echter achter, die beiden kansloze nederlagen leden tegen Brighton Hove & Albion en Aston Villa.

Drie of vier Champions League-tickets voor Nederland

Als Nederland aan het einde van dit seizoen op plek vijf weet te eindigen dan krijgt het voor het seizoen 2025-2026 drie rechtstreekse tickets voor de Champions League en een voor de kwalificaties. Eindigt Nederland op plek zes dan heeft het recht op een Champions League-ticket minder. Frankrijk heeft nog zes deelnemers actief in Europa tegenover vier van Nederland. Daardoor krijgen de Fransen minder punten per ploeg, maar kan het wel meer scoren met meer ploegen. Nederland lijkt echter niet hoeven te vrezen voor plek zeven, gezien Portugal nog een straatlengte achter staat.

Huidige coëfficiëntenranglijst

5. NEDERLAND 57.100 (5.800) (4/5)
6. Frankrijk 56.331 (5.750) (6/6)
7. Portugal 49.816 (4.500) (4/6)

Op welke plek eindigt Nederland denk jij?

  • Plek 5
  • Plek 6
  • Plek 7
555+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie