‘Ajax-eis cruciaal voor toekomst Roger Schmidt’

Foto: ‘Ajax-eis cruciaal voor toekomst Roger Schmidt’

PSV vertrekt dinsdag naar het Spaanse Marbella voor een trainingskamp. De Eindhovense club is nog op drie fronten actief, maar ondertussen groeit de vraag of Roger Schmidt werkzaam blijft in het Philips Stadion.

Voetbal International stelt dat de contractsituatie ‘toch boven de voorbereiding op de tweede seizoenshelft’ zal blijven zweven. “De Duitser gaf na het duel met Go Ahead Eagles, het laatste voor de winterstop, aan dat er steeds in goede harmonie over eventuele contractverlenging is gesproken, maar dat het schema te druk was om het er intensief over te hebben en al spijkers met koppen te slaan. Die tijd is er volgens Schmidt de komende weken wel.”

Volgens clubwatcher Marco Timmer zijn er positieve signalen. “Helder is dat Schmidt het goed naar zijn zin heeft bij PSV en dat hij te spreken is over de samenwerking met technisch directeur John de Jong en algemeen directeur Toon Gerbrands. Dat zijn mede redenen waarom de coach recent niet inging op een serieuze poging van RB Leipzig hem direct over te nemen.”

Ajax

Tegelijkertijd zal PSV ook stappen moeten zitten. De clubleiding wil met hem door, maar Schmidt wil weten hoe de kloof met Ajax gedicht gaat worden. “Al een tijdje wordt daarover verkennend gesproken. Hoe Schmidt in de wedstrijd staat, daar bestaat geen onduidelijkheid over. Als PSV titels wil winnen en in de Champions League wil spelen, zal het volgens de coach moeten investeren. Schmidt ziet het liefst de nodige toptalenten in de leeftijdscategorie van 19-23 jaar naar Eindhoven komen”, aldus VI.

PSV zal dus moeten bewijzen dat het daartoe in staat is. Het medium besluit: “Komen beide partijen eruit, dan zegt dat veel over de koers die PSV de komende jaren wil varen. Lukt het niet, dan zal PSV op zoek moeten naar een andere trainer. Welke weerslag dit heeft op de selectie en de prestaties in de tweede helft van het seizoen zal dan moeten blijken. Dat het iets doet met de groepsdynamiek, heeft het verleden telkenmale bewezen.”

Wint PSV bij Groningen? Win 1.36 keer je inleg bij bet365!

Blijft hij bij PSV?

  • Ja
  • Nee
973+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie