Afl. 15 podcast Twee Viertje: ‘Afspraak Gakpo en PSV’

Foto: Afl. 15 podcast Twee Viertje: ‘Afspraak Gakpo en PSV’

Aan de kant van het Nederlands elftal is Cody Gakpo tot nog toe dé man van het wereldkampioenschap in Qatar. De jonge PSV-aanvaller staat nu op drie doelpunten, evenveel als bijvoorbeeld (Lionel Messi) en Richarlison (Brazilië), en gaat in de nabije toekomst ongetwijfeld een toptransfer maken. Aad de Mos verwacht dat Gakpo binnenkort om de tafel gaat met de beleidsbepalers in het Philips Stadion.

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl voorziet de oud-trainer van zowel Ajax als PSV de Oranje-spits van advies: “Ik denk dat hij op zijn gemak achterover kan leunen. Hij moet wachten welke aanbiedingen er bij PSV binnen gaan komen na het WK. Ik denk dat er bepaalde afspraken zijn gemaakt tussen Gakpo en PSV, dat ze bij een bepaald bedrag om de tafel moeten gaan met elkaar. Dat ze zeggen: oké, dat bedrag gaan we toch niet vragen, we gaan meer vragen en de helft daarvan delen we met elkaar. Gakpo is nu een absolute hit in het Europese voetbal!”

“In de winter kan hij absoluut een transfer maken”, vervolgt De Mos. “Maar als Gakpo en PSV dat willen, kunnen ze ook nog afdwingen dat hij het seizoen af mag maken bij zijn club PSV, om daarna pas, bij een normale voorbereiding, naar het buitenland te gaan.”

Manchester United of Real Madrid?

Virgil van Dijk liet onlangs over de toekomst van zijn Oranje-teamgenoot weten: “Met alle respect, maar zitten Man Utd (dat geïnteresseerd was, red.) en Real Madrid (dat geïnteresseerd schijnt te zijn, red.) op dit moment op hetzelfde niveau?” Onze huisanalist reageert: “Dat moet Gakpo zelf aanvoelen, waar hij speelkansen krijgt en waar hij een coach heeft die in hem gelooft. Al die zaken. Waar is er veel concurrentie? Waar botert het wel of niet in het team? Waar liggen zijn voorkeuren? Maar als dit zo verdergaat op het WK, kan hij alles kiezen wat hij zelf wil. De subtop, daar kun je een kruis door zetten. Dat is niet zijn terrein meer. Zijn terrein ligt in de absolute top.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder!

Gakpo naar de absolute top?

  • Sowieso
  • Nee…
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie