Afellay looft Eredivisie-topclub: “Een lust voor het oog”

Foto: Afellay looft Eredivisie-topclub: “Een lust voor het oog”

Ibrahim Afellay was gisteren te gast in Studio Voetbal op de NOS en stak aan tafel uitgebreid de loftrompet uit voor Feyenoord, dat met 1-3 won bij AZ. Met name Orkun Kökçü kon de voormalig international wel bekoren.

Feyenoord heeft vandaag het verschil gemaakt met regisseur Kokcü.” Ook Quinten Timber en Javairo Dilrosun oogstten lof. “Ze hebben zoveel beweging rondom elkaar. Driehoekjes, diepte en ondanks de kleine ruimtes vonden ze telkens de oplossing. Het mooiste moment was vlak voor het eindsignaal. Je staat met 1-3 voor en je kan er dan aan denken om in te zakken. Kokcü zet echter volle bak druk en spoort zijn team aan om vooruit te spelen. Feyenoord is echt een lust voor het oog.”

Pierre van Hooijdonk sluit zich bij Afellay aan: “Ik zie Feyenoord groeien. Ze bleven vrij gemakkelijk overeind tegen de koploper. Waar je in de eerste helft nog wel achterkomt door die goal van Odgaard. Dat was niet zo goed verdedigd door Trauner. Hij was Odgaard bij het doelpunt helemaal kwijt. Het is de langste speler van AZ en die stond nu bij Pedersen. Als je voorstopper bent moet je contact zoeken of maken met de spits.”

Danilo

Tot slot geeft Karim El Ahmadi nog credits aan invaller Danilo, die zijn basisplaats verloor aan Santiago Giménez, maar in Alkmaar een wonderdoelpunt maakte: “Slot kan die jongens ook goed prikkelen. Afgelopen week had hij Dilrosun gepasseerd en had Slot aangegeven niet tevreden te zijn over de buitenspelers. Dan moet je tegen AZ en kijk maar hoe Dilrosun dan speelt.”

TIP: Wint Feyenoord bij Sturm Graz? Win twee keer je inleg via Unibet!

Feyenoord wordt kampioen dit seizoen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
619+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie