Aboutaleb ziet bustocht Feyenoord door Rotterdam niet zitten

Foto: Aboutaleb ziet bustocht Feyenoord door Rotterdam niet zitten

Het idee van Feyenoord om het kampioensfeest met een bustocht door Rotterdam te vieren, heeft geen goedkeuring gekregen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb kan door eigen ervaring vertellen waarom dit geen goed idee is.

Idee van Feyenoord wordt afgewezen

Feyenoord kan komende zondag in De Kuip tegen Go Ahead Eagles landskampioen worden. Een dag later zal de huldiging plaatsvinden op het balkon van de volle Coolsingel. De stadionclub deed een voorstel om voor dat moment, met een bus door de stad te rijden. Aboutaleb werkte hier echter niet aan mee, vertelde hij tegenover ESPN.

“Grootst mogelijke ellende”

De burgervader was bij een kampioensfeest van Real Madrid aanwezig, waar het gebruikelijk is het middels een bustocht te vieren. Hij schrok echter van de gevolgen. “Het is hier geen traditie om in zo’n lange optocht door de stad te trekken. Ik heb het zelf gezien in Madrid, jaren geleden. Ik wil dat in Rotterdam niet hebben. Het is de grootst mogelijke ellende, de veiligheid is niet te garanderen. Iedereen kan staan langs de route, in grote aantallen. Mensen kunnen verhinderen dat de bus door kan rijden, de bus kan bestormd worden, de bus wordt stilgehouden om selfies te maken”, aldus Aboutaleb.

“Ik heb dat allemaal gezien”, herinnert hij zich. “Je hebt het niet in de hand en daarom willen we dit in Rotterdam niet.” Tijdens het feest in Rotterdam geldt ook een alcoholverbod. “Het is een feestje dat we aanbieden aan Feyenoord. Als ik je uitnodig op mijn verjaardag, bepaal ik zo ongeveer wat je eet enzovoort. Ik probeer natuurlijk wel rekening te houden met mijn gast.”

Snap je dat dit niet mogelijk is?

  • Ja, klinkt onverantwoord
  • Nee, had best gekund
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie