‘Groot Frenkie-nieuws op komst’

Foto: ‘Groot Frenkie-nieuws op komst’

Volgens het Spaanse medium Cadena SER gaan FC Barcelona en Frenkie de Jong aan het einde van het huidige voetbalseizoen om de tafel om het salaris van de middenvelder in het Camp Nou-stadion naar beneden bij te stellen.

Het jaarloon van de international van het Nederlands elftal in Catalonië is al een tijdje een heikel punt. In de ‘coronaperiode’ leverde De Jong een gedeelte van zijn salaris in, waardoor hij op dit moment naar verluidt recht heeft op liefst twintig miljoen euro per seizoen. En die uitgave past niet in de nieuwe budgettering van Barcelona.

In de voorbije zomer kwam het tot een botsing: Barça vond zelfs een akkoord met Manchester United om de oud-Ajacied van de hand te doen. Die kwam er echter niet uit met The Red Devils, waarna voorzitter Joan Laporta begon te dreigen met juridische stappen. Het contract van De Jong zou namelijk tot stand zijn gekomen door ‘criminele activiteiten’ van het vorige bestuur van de Primera División-grootmacht. Maar nu zou de Nederlander dus tóch bereid zijn gevonden om water bij de wijn te doen.

“In mei al”

Een paar dagen geleden liet De Jong nog aan de NOS weten: “Ik had in mei al besloten dat ik bij Barcelona wilde blijven. Die beslissing is gedurende de zomer geen moment veranderd.” Oefenmeester Xavi Hernández gebruikt hem zeker niet elke wedstrijd, de spelmaker schippert een beetje tussen bank en basis in het Camp Nou. In het algemeen krijgt Sergio Busquets de voorkeur op de positie van nummer 6.

TIP: Verdien 11 keer je inleg als Barça dit seizoen de Champions League wint!

Goede zaak?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie