“Ik ga niet als penaltykeeper mee naar Qatar”

Foto: “Ik ga niet als penaltykeeper mee naar Qatar”

Gisteravond maakte Remko Pasveer zijn debuut voor het Nederlands elftal, gelijk met een clean sheet: 0-2 tegen Polen. De ervaren Ajacied genoot met volle teugen, zo reageert hij in gesprek met De Telegraaf.

“De bondscoach maakt goede keuzes”, lacht Pasveer. “Ik hoorde vrij snel nadat ik aankwam dat ik zou keepen, omdat er weinig tijd is en de bondscoach mij ook wilde zien. Dat was leuk nieuws. Ik heb me op de trainingen gefocust en de jongens leren kennen. Of ik me moest imagineren? Ja, een mooi woord, hè?”

“De eerste helft was goed, denk ik. Maar daarna was het vooral in het voetballende gedeelte lastiger. We stonden op 0-1, maakten 0-2 en uiteindelijk was het heel degelijk.” Zijn koffer voor het WK inpakken vindt Pasveer nog te snel. “Dat is te vroeg. Ik ben geselecteerd, omdat de bondscoach me op de trainingen en in de wedstrijd wilde beoordelen. En hij kijkt natuurlijk ook hoe je als persoon bent, want het is belangrijk hoe je je in de groep beweegt en met je medespelers bezig bent.”

Penaltykiller-test

Deze week onderging Pasveer ook de ‘penaltykiller-test’ bij het Nederlands elftal. “We hebben wat testen gedaan en wat eruit komt, krijgen we nog te horen. Het is niet op basis van die testen dat ik keepte, want ik heb geen bal tegengehouden. Ik ga niet als penaltykeeper mee naar Qatar, maar heb me hier gelukkig negentig minuten kunnen laten zien.”

TIP: 4.10x je inleg als Oranje wint én de nul houdt tegen België!

Pasveer is de beste keeper voor Oranje

  • Eens
  • Oneens
391+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie