‘Gouden zet Erik ten Hag’

Foto: ‘Gouden zet Erik ten Hag’

Manchester United ging zijn eerste twee Premier League-duels vrij smadelijk onderuit tegen Brighton & Hove Albion en Brentford, waarna oefenmeester Erik ten Hag zei: genoeg is genoeg! Hij onderwierp zijn spelers aan een bosloop en rende óók nog eens zelf mee. Een gouden zet, aldus Aad de Mos in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl.

“Hij heeft een goede beslissing genomen”, stelt de Hagenaar. “Na die twee nederlagen heeft hij ze ouderwets het bos in gestuurd, dertien kilometer laten lopen. Dat kun je maar één keer doen en dan moet je je volgende wedstrijd natuurlijk winnen. Dat heeft hij gedaan, tegen Liverpool.” 

Volgens De Mos heeft de voormalige Ajax-coach overigens nóg een gouden zet gedaan: “Door de twee vedettes te slachtofferen, Harry Maguire en Cristiano Ronaldo. Tot nu toe spelen die allebei niet en hij heeft inmiddels vier overwinningen, dus alles wat hij aanraakt verandert in goud in Engeland. En iedereen is daar gelukkig mee, denk ik. Én ik denk dat Ten Hag wel in staat is om dit seizoen een prijs te pakken met United.”

‘Meeste trainers rijden erachteraan met de auto’

Dan doelt de oud-trainer niet op de Premier League, waar Manchester City de dienst uitmaakt, maar op de FA Cup of de League Cup: “En de Europa League kan ook, hè? Ze hebben een vrij brede selectie en iedereen weet op dit moment dat het team boven iedereen gaat, zelfs boven Erik ten Hag, want die heeft zelf meegelopen (met de bosloop, red.), dat is ook een hele goede zet van hem geweest. Op die manier is hij een lid geworden van het team. De meeste trainers blijven kijken of rijden erachteraan met de auto, maar hij heeft meegelopen en op die manier heeft hij punten gescoord. Bij de groep, in aanzien.”


De Mos vervolgt: “Zijn trainingen zijn nieuw voor deze spelersgroep, want de voetballers van United hebben vaak te maken gehad met ouderwetse trainers, ouderwetse oefeningen. Ten Hag is een zeer innovatieve trainer, zeer modern, heeft net als Alfred Schreuder natuurlijk veel dingen opgepakt van Josep Guardiola bij Bayern München. Die methodes heeft hij getest bij Ajax, en als het bij Ajax aanslaat moet het bij United ook aan kunnen slaan.”

“Ten Hag zet de puntjes op de i, in de discipline maar ook op het veld. In de linietactiek, in de manier waarop iedereen schakelt. Dat zie je bij balbezit maar ook bij balverlies. En zijn eigen aankopen, zoals Tyrell Malacia, doen het ook heel goed. Dat is ook belangrijk voor een manager, als je je eigen spelers meeneemt moeten die wel direct aanslaan. Lisandro Martínez is al Speler van de Maand geworden, Malacia doet het fantastisch en Antony maakt bij zijn debuut gelijk de 1-0!”



Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Gouden zet(ten)?

  • Zeker
  • Nee
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie