Cillessen rekent op Van Gaal: ‘Kan een heel mooi WK worden’

Foto: Cillessen rekent op Van Gaal: ‘Kan een heel mooi WK worden’

NEC snoepte donderdagavond AZ het eerste punt af van deze competitie. De Alkmaarders liepen zich stuk op de Nijmegenaren en bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Dat was mede te danken aan NEC-doelman Jasper Cillessen, die met enkele formidabele reddingen NEC in de wedstrijd hield. De 33-jarige doelman rekent erop dat hij tijdens het WK dan ook onder de lat staat bij Oranje.

Cillessen vertelde tegenover De Telegraaf niet naar Nederland te zijn gekomen om af te bouwen. “Ik ben 33 en kan nog wel een poos mee. Ik hoop nog zes mooie jaren te kunnen keepen en met NEC Europees voetbal te halen. Daarvoor ben ik ook wel teruggekomen. Ik heb als supporter de Europese wedstrijden van NEC meegemaakt en nu wil ik ze ook zelf spelen.”

Cillessen rekent op Van Gaal

Tevens wil de keeper graag mee naar het WK, waarbij hij min of meer erop rekent dat Van Gaal hem wel selecteert. “Of ik het WK ga spelen? Ja. Ik denk dat de bondscoach mij in deze vorm wel mee neemt. Het kan zomaar eens een heel mooi WK gaan worden.” De ervaren doelman vertelde nog een bijzondere herinnering te hebben overgehouden aan zijn vorige ontmoeting met AZ. “De laatste keer dat ik hier was, brak ik in een duel met Klaas-Jan Huntelaar mijn neus, vlak voordat we naar Londen zouden afreizen voor een wedstrijd tegen Engeland. Dat is de reden waarom ik nooit op Wembley heb gespeeld.”

Cillessen had genoten van het optreden van zijn ploeg en keek al met een schuin oog vooruit op het WK. “Wij hebben gestreden en ik heb lekker gespeeld. We hebben een leuk ploegje dat bij vlagen fantastisch voetbal kan spelen. Achterin houden we het goed dicht. Alles bij elkaar kan ik mij geen betere opmaat bedenken voor een fantastisch WK.”

TIP: Eindigt Heerenveen tegen NEC in 0-0? Pak ruim 12x je inzet bij Unibet!

Moet Jasper Cillessen de eerste doelman van Oranje worden op het WK?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie