Analisten lyrisch over uitblinker Malacia: ‘Favoriet voor Van Gaal’

Foto: Analisten lyrisch over uitblinker Malacia: ‘Favoriet voor Van Gaal’

Manchester United boekte donderdagavond tegen Leicester City alweer de derde zege op rij. Met de minimale 0-1 overwinning hield United opnieuw de nul. Tyrell Malacia maakte wederom als linksback een uitstekende indruk. Volgens Nigel de Jong en Simon Cziommer kan bondscoach Louis van Gaal dan ook niet meer om Malacia heen.

Aan tafel bij Viaplay vertelde De Jong groot fan te zijn van Malacia. “Ik ben weg van hem, hoewel hij in Nederland voor de verkeerde club heeft gespeeld”, vertelde de analist met een knipoog. “Ik hou van jongens met pit en gif, hij beschikt over bravoure en durft naar voren te gaan. Malacia is heel slim en weet goed hoe hij zichzelf moet positioneren en ballen moet inspelen. Hij heeft zijn positie wel echt verdiend; hij staat boven Luke Shaw.”

Basisplaats voor Malacia

De oud-international zegt dan ook dat Van Gaal haast niet meer om hem heen kan. “Als ik Van Gaal een beetje ken en ik weet welke persoonlijkheden hij graag heeft in een team, dan is Malacia een favoriet voor hem. Owen Wijndal en Daley Blind van Ajax kunnen op die positie spelen, maar met de bravoure en energie en de dynamiek die Malacia heeft, is hij een favoriet voor mij op die positie.”

Ook Cziommer is lyrisch over de ontwikkeling die de linksback door maakt. “Malacia krijgt steeds meer onder de knie dat hij op het middenveld kan meevoetballen. Daley Blind kan dat ook. Maar nu Malacia dat ook gaat brengen, met zijn gif, staat hij boven Wijndal al. Op dit moment heeft hij de juiste combinatie voor een linksback van Oranje”

TIP: Scoort Malacia tegen Arsenal? Pak 17x je inzet bij Unibet!

Moet Van Gaal Malacia opstellen als vaste linksback?

  • Ja
  • Nee
327+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie