Dramatische Premier League-start voor Ten Hag

Foto: Dramatische Premier League-start voor Ten Hag

Erik ten Hag kent een dramatische start als manager van Manchester United. De Engelse grootmacht opende het Premier League-seizoen zondagmiddag met een thuisnederlaag tegen Brighton & Hove Albion: 1-2.

In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd was het de grote vraag of Cristiano Ronaldo een basisplaats zou krijgen. Ten Hag besloot de Portugese steraanvaller op de bank te plaatsen vanwege een gebrek aan ritme. Ook Tyrell Malacia en Donny van de Beek moesten genoegen nemen met een reserverol, waardoor Joël Veltman de enige Nederlander aan de aftrap was.

Dramatische eerste helft

Bruno Fernandes kreeg de eerste grote kans van de middag, maar de Portugees schoot in kansrijke positie te hard en te hoog. United zat er niet lekker in en na precies een half uur spelen strafte Brighton dat dankbaar af. Danny Welbeck kreeg de ruimte van de United-defensie, met Lisandro Martínez, en hij gaf Pascal Gross een niet te missen kans bij de tweede paal: 0-1.

In de eerste helft ging het helemaal mis in Manchester. Opnieuw Gross bezorgde de bezoekers na een fout van David de Gea zelfs een 0-2 voorsprong en dus klonk er halverwege een luid boegeroep van de United-fans, die na een teleurstellend seizoen (zesde) weer hoop kregen dankzij de benoeming van Ten Hag als nieuwe manager. Zijn eerste officiële helft verliep echter meteen desastreus.

In de tweede helft bracht Ten Hag spelers als Ronaldo en Van de Beek in. Op aangeven van de Portugees zorgde Marcus Rashford bijna voor de 1-2, maar de Engelsman faalde hopeloos. Een eigen doelpunt van Alexis MacAllister bracht de spanning alsnog terug in de wedstrijd, ware het niet dat dit onvoldoende bleek om de valse start weg te poetsen.

Scoreverloop: 0-1 (30′) Pascal Gross, 0-2 (39′) Pascal Gross, 1-2 (68′) Alexis MacAllister (eigen doelpunt)

TIP: Wint United de Europa League? Win 3,50 keer je inleg via Unibet!

Gaat Ten Hag slagen bij Manchester United?

  • Ja
  • Nee
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie