Excelsior viert Eredivisie-rentree met winst op Cambuur

Excelsior kent een voortvarende start als nieuwkomer in de Eredivisie. Het elftal van Marinus Dijkhuizen boekte zaterdagavond een 0-2 overwinning op SC Cambuur.

Zowel Cambuur als Excelsior zag deze zomer een aantal bepalende spelers vertrekken. Beide clubs zijn nog op zoek naar meer versterking. Ook zijn verschillende selectiespelers nog niet topfit, waaronder Silvester van der Water (Cambuur) en Yassin Ayoub (Excelsior). Laatstgenoemde begon in Leeuwarden wel op de bank.

Bij Cambuur is lijfsbehoud met rood omcirkeld met het oog op de realisatie van het nieuwe stadion in 2023. De start is echter zorgwekkend te noemen. In de oefencampagne kwamen er al problemen aan het licht en thuis tegen Excelsior ging het al snel mis. Na een razendsnelle counter schoot Marouan Azarkan de 0-1 achter Cambuur-doelman João Virginia.

Cambuur voerde gaandeweg de eerste helft de druk op. De thuisclub had bijna voortdurend balbezit en kreeg via Mitchel Paulissen een grote kans op de gelijkmaker, maar doelman Stijn van Gassel hield het doel schoon. Sterker nog: Excelsior wist de voorsprong te vergroten. Op slag van rust werkte Julian Baas de 0-2 tegen de touwen, al werd er ook nog gedacht aan een eigen doelpunt voor Mees Hoedemakers.

In de tweede helft ging Cambuur op jacht naar minimaal een aansluitingstreffer. Gesteund door het eigen publiek ontstond er wel gevaar, maar Van Gassel stond geen doelpunt toe. Excelsior begint zodoende met een fraaie driepunter aan het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Scoreverloop: 0-1 (10′) Marouan Azarkan, 0-2 (45′) Julian Baas

TIP: Wint Excelsior ook van Vitesse? Win 3,45 keer je inleg via Unibet!

Gaan Cambuur en Excelsior zich handhaven?