‘Jasper Cillessen naar Eredivisie’

Foto: ‘Jasper Cillessen naar Eredivisie’

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV was bijzonder vermakelijk, maar Valentijn Driessen schrok zich een hoedje. En de journalist van De Telegraaf denkt dat hetzelfde geldt voor de huidige Oranje-bondscoach Louis van Gaal én zijn opvolger Ronald Koeman.

Driessen geeft namelijk bepaald niet hoog op van de kwaliteit van verdedigen in het duel… “Dat gebrek bij Owen Wijndal, Daley Blind en Jordan Teze zal Van Gaal en Koeman niet vrolijk stemmen, terwijl potentiële internationals als Devyne Rensch, Ki-Jana Hoever en Armando Obispo zich eerder uit dan in de kijker speelden van de twee bondscoaches. Alleen Jurriën Timber hield zich enigszins staande, hoewel Luuk de Jong hem een hele zware avond bezorgde.

De journalist zoomt in op één van de genoemde namen: “Rensch is echt een probleemgeval aan het worden, hoewel Van Gaal erg gecharmeerd van hem was. Hij brak door als rechtsachter toen Noussair Mazraoui langdurig geblesseerd was. Zijn ontwikkeling is gestagneerd. In de jeugdopleiding was Rensch een sensatie als centrale verdediger, niet als rechtsback en dat komt steeds meer aan het licht. Niet voor niets is Ajax bezig met de Mexicaans international Jorge Sánchez. Waarbij valt te hopen dat hij ook beter met Antony klikt dan Rensch.”

Jasper Cillessen?

En dan is er nog de keeperskwestie… “Aan de bondscoaches dringt zich ook geen extra keeperstalent op om rekening mee te houden. Jay Gorter kreeg de kans, maar waar Justin Bijlow ooit zijn kans greep in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV daar zakte Gorter volledig door het ijs. Zodanig dat zelfs Schreuder met vuur speelt bij Ajax als hij niet kiest voor Remko Pasveer en de markt niet verkent voor extra zekerheid onder de lat.” Driessen doet een suggestie: “Zoals bijvoorbeeld Jasper Cillessen, die bij Valencia niet altijd eerste keus is, maar inmiddels weer onder de lat bij Oranje staat en geen rare fratsen uithaalt.”

TIP: Verdien 4 keer je inleg als Luuk de Jong Eredivisie-topscorer wordt!

Moet Ajax Cillessen oppikken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2993+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie