“Wij kunnen dingen laten gebeuren”

Foto: “Wij kunnen dingen laten gebeuren”

De Oranje Leeuwinnen spelen vanavond op het Europees kampioenschap voor vrouwen in de kwartfinale tegen Frankrijk en ‘onze’ dames zijn de grote underdog. De Fransen hebben immers al vele malen meer laten zien op het toernooi in Engeland.

Bondscoach Mark Parsons wordt geciteerd door De Telegraaf: “Veel mensen denken misschien dat Frankrijk gaat winnen, maar wij zijn hier niet enkel om kaarten te verkopen. We willen meer. Ik denk sowieso dat er weinig teams zijn die er naar uitkijken om tegen ons te spelen.”

Leeuwin Damaris Egurrola speelt op clubniveau voor Olympique Lyon en is dus wel een Frankrijk-kenner: “Frankrijk is vooral sterk in de omschakeling. Ze hebben goede buitenspelers met een gevaarlijke voorzet.” Ze licht haar clubgenoot Wendie Renard uit, een centrumverdediger die goed is voor 164 (!) doelpunten op het hoogste niveau: “Ze is een speciale voetballer. Met haar lengte (1,87, red.) is ze levensgevaarlijk bij dodespelsituaties en bovendien maakt ze in het veld vrijwel altijd de juiste keuzes. Maar Daniëlle (van de Donk, red.) en ik kennen haar goed en kunnen haar een beetje inschatten. Dat kan van pas komen.” 

In de knock-outfase gaat het echter vaak mis met de Fransen: “Frankrijk heeft het vaak lastig tijdens grote toernooien. Onze ploeg heeft wat dat betreft betere ervaringen. Dat moeten we in ons veerdeel gebruiken. En we moeten goed aan de bal zijn. Dat vinden ze niet fijn. Dan raken ze tactisch de weg kwijt. We hebben gelukkig een talentvolle groep. Wij kunnen dingen laten gebeuren.”

TIP: Verdien bij Unibet liefst 4.60 keer je inleg als Oranje wint!

Zie jij Oranje winnen?

  • Ja
  • Nee
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie