‘Ajax-doelwit Memphis stelt harde eis’

Foto: ‘Ajax-doelwit Memphis stelt harde eis’

Ajax overweegt Memphis Depay terug te halen naar Nederland, maar het is zeer de vraag of dat gaat lukken. De aanvaller van FC Barcelona heeft namelijk een voorwaarde gesteld aan een transfer.

Memphis is deze zomer begonnen aan zijn tweede en laatste contractjaar bij FC Barcelona. Trainer Xavi Hernández ziet hem voor komend seizoen nog als optie, maar de clubleiding heeft al aangegeven open te staan voor een transfer. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano en Mundo Deportivo wil de Oranje-international alléén overstappen naar een aansprekende en krachtige club.

Het is maar de vraag of Memphis ook Ajax in deze categorie plaatst. De Amsterdammers behoren natuurlijk tot de top van Nederland en hebben al meerdere stunts uitgehaald in de Champions League, maar spelen niet in één van de grote competities. Het is derhalve onzeker of de Nederlander op 28-jarige leeftijd al wil nadenken over een terugkeer naar de Eredivisie.

Vertrek nabij

Memphis heeft zich al wel neergelegd bij een vertrek uit Barcelona, mits er een goed bod op tafel komt van zo’n aansprekende club. Met de komst van Robert Lewandowski en Raphinha plus de aanwezigheid van een aantal andere aansprekende aanvallers realiseert de Oranje-international zich terdege dat het perspectief voor komend seizoen relatief klein is.

Naar verluidt wil FC Barcelona meewerken voor twintig miljoen euro. Tottenham Hotspur zou al een eerste bod in die richting hebben uitgebracht, waar ook Juventus en zelfs Paris Saint-Germain voorzichtig worden genoemd als opties.

TIP: Wint Nederland van Senegal? De odd is 1.61!

Is Ajax nog een optie?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1519+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie